Hrgović: Ponavljam, umirovit ću se ako ne pobijedim. Vjerujem da sam najbolji

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi dobro upućeni novinar Dan Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa. Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO, pa izgubio u devetoj rundi.

Nešto manje od mjesec dana prije susreta Hrgović je sjeo preko puta Duboisa na konferenciji za medije i rekao: "Borio sam se protiv jačih udarača, on nije zreo za mene, nema taj mentalitet." Ponovio je i izjavu da će se umiroviti ako ne pobijedi Duboisa.

"Ako me Dubois pobijedi, umirovit ću se. Zašto? Jer očekujem puno od sebe, vjerujem da sam najbolji. Dubois nije vrhunski borac i, ako ne pobijedim, to znači da nisam dobar kao što mislim da jesam", poručio je Hrgović.

Pročitajte više