boks

Hrgović ostao bez meča karijere. "Ovo je apsolutno bizarno. Filipa su izvozali"

Jurica Galoić/PIXSELL

DEFINITIVNO je propao dogovoreni meč između Filipa Hrgovića i Michaela Huntera. Pobjednik tog fajta trebao je biti izazivač za IBF-ov teškaški pojas, koji trenutno nosi Anthony Joshua.

Međutim, Amerikanac je odustao od borbe s Hrvatom, za koju se Hrgović već dugo pripremao. 

Propast meča potvrdio je Eddie Hearn, organizator meča koji se neće održati: "Poslao sam ugovore, a oni su mi samo vratili poruku da ne prihvaćaju borbu. To je bizarno i suosjećam s Filipom, jer su ga izvozali. Sada se moramo vratiti na IBF-ovu tablicu i vidjeti što slijedi."

To znači da će Hrgović (12-0) meč za svjetski naslov tražiti preko drugog suparnika, što ga dovodi do Josepha Parkera. Bivši svjetski WBO prvak s omjerom 29-2 do naslova je došao 2016. protiv Andyja Ruiza Jr-a. Pojas je zadržao u dva iduća meča, ali ga je u ožujku 2018. izgubio od Joshue. 

Međutim, nema jamstva da će Parker prihvatiti meč s Hrgovićem početkom ljeta, kada je ovaj trebao boksati s Hunterom. Iza Parkera na tablici su Agit Kabayel, Toni Yoka, Kubrat Pulev i Luis Ortiz, ali nitko Hrgoviću ne garantira ni da će se boriti protiv nekoga od njih. 

Jedna od opcija je da IBF odustane od meča za obaveznog izazivača, čime bi Hrgović definitivno ostao bez najvećeg meča karijere. 

Pročitajte više