Hrgović protjeran iz Gruether Fuertha!

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: Index

UNUTARNJI "incident” razlog je zbog kojeg su u njemačkom drugoligašu Greuther Fürthu raskinuli ugovor s 30-godišnjim Mirkom Hrgovićem!

Objavili su to na službenim internetskim stranicama kluba, dodavši tome da se raskid primjenjuje s trenutačnim efektom. Njemački dnevnik Bild saznaje da se bivši nogometaš Dinama i Hajduka, svojedobno i BiH-reprezentativac, otvoreno sukobio s trenerom Bennom Möhlmannom. Navodno je Hrgoviću smetala trenerova filozofija igre. Bivši Hajdukovac i Dinamovac nadao se većoj minutaži, a za klub je odigrao svega sedam utakmica. Protestirao je i kada ga je trener zamijenio na poluvremenu posljednje utakmice.

Kapetan kluba Marino Biliškov, dobar Hrgovićev prijatelj, nije želio potvrditi incident, ali ni sakriti da Mirko nije smio burno reagirati.

"Od početka se Mirko kod nas nije osjećao ugodno. Osjećam da je očekivao bolji status. S trenerom se od početka nije najbolje slagao, no to mu nije smjelo dati za pravo da ga verbalno napadne."

Hrgović je stigao u Fuerth sredinom srpnja iz zagrebačkog Dinama potpisavši ugovor do ljeta 2011. godine. Nastupio je sedam puta u 13 drugoligaških kola. Prosječna mu je ocjena Kickerovih reportera ispodprosječnih 4.43. U srazu protiv Arminije Bielefeld (4-2 poraz) dobio je šesticu, najgoru moguću ocjenu. 

Pročitajte više