Hrgovićev trener: Pobjeđuje onaj tko je šampion

Foto: Hina

FILIP HRGOVIĆ osvojio je povijesnu medalju za hrvatski boks. U borbi za finale Olimpijskih igara izgubio je od svjetskog prvaka, ali se kući vraća s broncom, osmom hrvatsko medaljom u Riju.

Hrgovićev trener Leonard Pijetraj je nakon borbe hrvatskog boksača i svjetskog prvaka Tonyja Yoke prokomentirao poraz, ali i ostale aktualnosti oko boksačkog turnira na Igrama kojeg su zasjenile sramotne sudačke odluke.

"Nisam zadovoljan, nije boksao dobro. Nije se držao taktike koju smo dogovorili. Bilo je dogovarano da mora prvi napasti, maknuti se od njegovih udaraca koji nisu jaki, i zadati ponovo udarac, morao je završavati da bi ostavio dojam na suce. On je radio pojedinačne udarce, Yoka se dosta kretao. Teško je pogoditi protivnika koji se tako kreće", rekao je Pijetraj pa dodao: 

"Filip nije bio u meču. Francuz se nije uopće nametnuo, on uvijek isto boksa. Hrga mora biti puno bolji da bi pobijedio, to mi znamo i on je to trebao odraditi bolje. Pogađao je, ali ne dovoljno dobro da bi ga nokautirao, imao je loš balans i nije dobro stajao".

"Ako znate da imate i suce protiv sebe, ako ste još pod dojmom i pritiskom, normalno je da su dečki pod većim stresom i nije lako u ringu dati sve od sebe. Da biste to sve uspjeli, taktički i mentalno, morate biti šampion" 

Pred kraj posljednje runde Francuz je krivo stao na nogu, činilo se da je ozlijedio gležanj i dobio je time-out kako bi ga pregledali, no ipak nastavio i u završnici se obranio od Hrgovićevih napada.

"To što je sudac napravio, to se ne radi jer je to problem boksača. Ako vi pokažete sucu da nešto ne možete, on vam mora brojati. Imate 8 sekundi tijekom kojih se imate pravo oporaviti. To nisam nikad vidio u životu, obična bezvezarija, ali to ništa sad ne znači".

"Mi nemamo svoj lobi, moramo biti puno bolji od drugih"

Uoči borbe za finale Pijetraj je prokomentirao i sporne odluke sudaca u prvim mečevima.

"Za razliku od Rusa i Kubanaca, mi nemamo svoj lobi i  moramo biti puno bolji od drugih. Izgovori nas ne zanimaju. Možete se žaliti kome god želite, ali kada meč završi sve se to brzo zaboravi. Amaterski boks je puno nepošteniji od profesionalnog. Njime drmaju velike zemlje koje puno ulažu u svjetsku federaciju. Mi ne ulažemo ni u hrvatski boks, a kamoli u federaciju. Moramo se pomiriti s tim da smo mala zemlja. Nemamo lobi da tučemo Kubance i Ruse, imamo samo šake, pamet i rad. Kvalitetan rad. To su segmenti kojima možemo nadoknaditi naša mala ulaganja. Imate dvije opcije: maknuti se odavde ili boriti se kvalitetnim radom. Nitko neće doživljavati vaše žalbe. Ili se prilagodite sistemu i radite maksimalno kvalitetno, ili otiđite iz ovog sporta", poručio je Pijetraj.

Pročitajte više