boks

Hrgoviću opet propao veliki meč. Njegovi nesuđeni protivnici bore se međusobno

Foto: GEPA pictures/Danielx Goetzhaber/Guliver

FILIPU HRGOVIĆU opet je propala velika borba. Hrvatski boksač i njegov stožer već više od godinu dana kukaju kako nijedan renomirani protivnik ne želi boksati s njim, a sada se, čini se, popisu pridružio i Martin Bakole.

Bakoleov trener Billy Nelson za Sky Sports je rekao da je njegov boksač prihvatio ponudu za borbu protiv Yoke i da je samo preostalo dogovoriti detalje.

Nelson: Hrgović je snažan, ali nije ni brz ni dobar kao Bakole

"Čekamo samo potvrdu. Želimo borbu kojom će Martin napraviti iskorak. Uopće nismo dvojili hoćemo li je prihvatiti i vjerujem da će ga Martin nokautirati. Smatram da je sposoban pobijediti bilo kojeg teškaša", rekao je Nelson.

"Yoka je velik i snažan tip, ali Martin to vidi kao izazov. Tehnički je vrlo dobar, ali još boksa kao amater. Martin je brži i puno bolji od bilo kojeg njegovog dosadašnjeg protivnika", procijenio je Nelson i dodao da ih nije briga gdje će se borba održati, iako će u Francuskoj biti teže.

Zatim je rekao da bi bez problema prihvatio borbu protiv Hrgovića, iako nije objasnio zašto do nje nije došlo već sad.

"Pobjeda nad Yokom gurnula bi Bakolea među kandidate za borbu za pojas. Nadmašila bi sve što su Joe Joyce i Daniel Dubois učinili. Martin bi obojicu bez problema pobijedio. Borbu s Hrgovićem bi prihvatio u trenu, on je lakši protivnik od Yoke jer nije ni brz ni dobar kao Martin. Hrgović je vrlo snažan, ali Martin bi ga pobijedio", uvjeren je Nelson, koji se zatim dotaknuo i Alena Babića.

"Netko me pitao zašto se Bakole ne bori s Alenom Babićem. Zato što bi to bio mismatch epskih razmjera. Bio bih razočaran da ta borba ne završi u tri runde."

Yoka je nakon pobjede nad Milasom prozvao Hrgovića

Hrgović je 10. rujna, nakon mjeseci traženja, odradio na silu dogovoreni meč s Crnogorcem Radonjićem i natjerao ga na predaju nakon tri runde. Nakon borbe oprezno je govorio o budućnosti, jer brojni su mu izgledni ili već dogovoreni mečevi propadali, ali spomenuo je Bakolea (17-1-0) i rekao da su pregovori s njim već počeli.

Iste je večeri u Parizu drugi hrvatski teškaš Petar Milas prekidom nakon sedme runde izgubio od Francuza Tonyja Yoke, olimpijskog prvaka iz Rija i Hrgovićeva rivala iz amaterskih dana. Yoka je nakon te pobjede prozvao Hrgovića. Činilo se da je Zagrepčaninovoj potrazi za velikim protivnikom kraj, ali on nije odgovorio na taj izazov.

I sad će se Bakole boriti protiv Yoke.

Pročitajte više