Zlatan Saračević 1961. - 2021.

HRS otvara knjigu žalosti za Saračevića: Hrvatska je ostala bez legende i ljudine

Foto: HRS

ZLATAN SARAČEVIĆ, omiljeni velikan hrvatskog sporta, umro je u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice rukometašica Podravke, kojima je bio trener. 

HRS i Podravka tim povodom otvaraju knjige žalosti, priopćili su:

Vijest da nas je napustio sportski i rukometni velikan Zlatko Saračević duboko nas je potresla. Zlatna ljevica, po mnogima jedna od najboljih svih vremena, ostavila je neizbrisiv trag i kao igrač i kao trener u hrvatskom rukometu. Isto tako, Zlatko Saračević osvojio nas je svojom dobrotom, silnom energijom i ljubavi koju je iskazivao za svoju obitelj i rukomet.

Hrvatski rukometni savez i Rukometni klub Podravka Vegeta, otvorit će stoga Knjige žalosti za sve one koji žele posljednji put podijeliti svoje iskrene i drage misli o rukometnoj legendi.

U Knjigu žalosti Hrvatskog rukometnog saveza moći ćete se upisati tijekom sutrašnjeg dana, 23. veljače 2021., od 10:00 do 14:00 sati, u prostorijama HRS-a, Metalčeva 5 / 3. kat,  Zagreb.

Knjiga žalosti Rukometnog kluba Podravka Vegeta otvorena je danas, 22. veljače, od 16:00 do 19:00 sati i sutra, 23. veljače od 10:00 do 16:00 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

Molimo sve one koji će se doći upisati u Knjige žalosti, da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera, uz obavezno nošenje maski i držanje razmaka.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, izjavio je: "Nažalost, jučer navečer nas je potresla vijest iz Koprivnice da je naš Sarač odradio posljednje minute na rukometnom terenu. Izgubili smo jednog velikana. Otišao je jedan velik i dobar čovjek. Sarač je uvijek bio vrhunski sportaš, ali prije svega bio je ljudina, pravi prijatelj,  odličan čovjek i to je najveći gubitak. U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u svoje osobno ime, obitelji Saračević izražavam iskrenu sućut."

O detaljima posljednjeg ispraćaja Zlatka Saračevića, obavijestit ćemo vas naknadno.

Pročitajte više