HRS se oglasio o incidentu u Našicama. Slovencu prijeti kraj karijere?

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

DVA DANA nakon prekida rukometnog derbija između Nexea i Zagreba u Našicama prvi put se oglasio i Hrvatski rukometni savez. Iz HRS-a su objavili da su dobili izvješća službenih osoba te je nakon toga povjerenik za natjecanje Ante Aničić i službeno podnio zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv igrača Marka Bezjaka i Andraža Velkavrha te trenera Veselina Vujovića. Od ranije je poznato da će Zagrebu biti dodijeljena pobjeda 10:0, dok će Nexeu biti oduzet jedan bod.

Bezjak namjerno udario delegata

U izvješću koje je HRS objavio stoji: "U 29:53 minuti došlo je do prekida radi izvođenja udarca sa 7 metara u korist domaće momčadi. Tijekom pauze, delegat utakmice gosp. Anto Josić ustao je sa svojeg delegatskog mjesta kako bi upozorio suce utakmice o dodatnoj kazni za igrača RK Nexea Marka Bezjaka. Prilikom izlaska igrača Marka Bezjaka s terena, rečeni igrač je namjerice ramenom u predjelu ramena i leđa udario delegata utakmice gosp. Antu Josića. 

Delegat utakmice gosp. Anto Josić je nakon opisanog udarca pao na parket dvorane, a nakon što je imenovani delegat odveden s terena gdje mu se pružala medicinska pomoć, pola sata nakon prekida utakmice suci su u suglasju s delegatom gosp. Josićem donijeli odluku o trajnom prekidu utakmice, upravo zbog napada na službenu osobu."

Slovenac je suspendiran, a hoće li to značiti i kraj karijere?

Postupci protiv Velkavrha i Vujovića pokrenuti su jer su njih dvojica prednjačili u prigovorima na suđenje, no jasno je da će najgore proći 37-godišnji Slovenac Bezjak. Iskusni srednji vanjski već sad je suspendiran na 30 dana (ili do donošenja odluke stegovnog suca), a u najgorem slučaju mu prijeti i doživotna zabrana igranja rukometa. 

Čak i da kazna bude nešto blaža pa Bezjak bude suspendiran na nekoliko mjeseci, treba uzeti u obzir da će on uskoro napuniti 38 godina pa bi mu i to mogao značiti kraj bogate karijere, u kojoj je 13 godina bio slovenski reprezentativac, a dugih 10 godina je igrao u njemačkom divu Magdeburgu.

Pročitajte više