rukomet

HRS zaustavio sva natjecanja. Podravka: Gaze ono malo sporta što se očuvalo u koroni

Foto: Pixsell

HRVATSKI rukometni savez danas je donio odluku u zaustavljanju svih ligaških natjecanja do 22. svibnja.

"Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a  misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova", objavio je HRS jučer, a danas je objavio i potvrđeni dokument kojim se natjecanja zaustavljaju.

Savez je dodao da će sva natjecanja sigurno završiti te da nije ni bilo govora o trajnom prekidu natjecanja. Odluka je stigla nakon što su prijedlog o prekidanju natjecanja uputili RK PPD Zagreb i Zagrebački rukometni savez nakon što se u PPD-u strelovito počeo širiti koronavirus.

Prema ovoj odluci HRS-a, kad se prvenstvo nastavi, klubovi će odigrati 11 ili 12 utakmica u periodu od 32 dana, što je službenim priopćenjem komentirao i RK Podravka koji se također ne slaže s odgodom. Podravka je trenutno vodeća momčad na tablici 1. lige rukometašica sa svih 19 bodova i šest bodova prednosti ispred Lokomotive.

Podravka: S kime ćemo mi završiti prvenstvo?

"Rukometašice Podravka Vegete su ovoj sezoni odigrale i pobijedile u devetnaest utakmica 1. HRL za žene te upisale dvije pobjede u derbiju vrha s Lokomotivom. Trenutno drže prvo mjesto na tablici i imaju 38 bodova, ali da bi se podigao zasluženi pehar, potrebno je odigrati prvenstvo do kraja, a pitanje je hoće li to, zbog donesene odluke biti moguće te u kojem sastavu će to odraditi rukometašice Podravka Vegete. (...) 

Rukometni klub Podravka je prema kalendaru natjecanja planirao svoj početak i završetak sezone. Sukladno kalendaru natjecanja nekim igračicama ugovori ističu 31. svibnja, 2021. godine. Ono što će nametnuti dodatni problem klubovima je tko će i na koji način namiriti neplanirane troškove koji bi trebali nastati tijekom lipnja.

Čini se kako u ovom trenutku nije bitna informacija da će rukometni klub koji ima 25 naslova prvaka i 23 osvojena Kupa Hrvatske, prvenstvenu sezonu biti prisiljen završiti s juniorkama koje će paralelno u tom razdoblju završavati školu, pisati maturu i upisivati se na fakultet. Jednako tako u slučaju osvajanja prvenstva, igračice koje su cijelu sezonu radile i trudile se da ostvare zacrtane domaće ciljeve, neće sa svojom ekipom podići trofej kao ni dobiti zasluženu medalju oko vrata", stoji, između ostalog, u priopćenju Podravke.

Pročitajte više