Europsko prvenstvo

HRT pokušava otkupiti završnicu EP-a rukometašica u Danskoj

Foto: HRS

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija ipak bi mogla zaigrati u izravnim prijenosima na nacionalnoj televiziji (HRT).

Kako doznajemo, HRT pokušava otkupiti prava prijenosa na Europsko prvenstvo rukometašica u Danskoj ako se Hrvatska plasira u završnicu. Tada bismo na programima Hrvatske radiotelevizije mogli uživati u polufinalima, susretu za treće mjesto i finalu.

Prava za EP ima PlanetSport

Ipak, prava za EP ima PlanetSport koji je prenosio prvi krug natjecanja te će prenositi i utakmice drugog kruga protiv Rumunjske, Norveške i Njemačke. Zbog toga HRT mora pregovarati s PlanetSportom koji za otkup prijenosa može tražiti bilo kakvu novčanu naknadu.

Podsjetimo, prije dva dana je s Indexa poslan prvi upit HRT Komunikacijama zbog čega nacionalna televizija ne prenosi utakmice EP-a u Danskoj, a odgovor još jednom prenosimo u cijelosti.

Hrvatska danas otvara drugi krug natjecanja protiv Rumunjske

"Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Navedeno natjecanje na kojem naše igračice ostvaruju odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu. Ipak, zbog cjelokupne situacije - HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu za susrete naše ženske izabrane vrste, kojoj želimo što više uspješnih prezentacija i novi rezultatski iskorak na europskoj sceni", pisalo je u priopćenju HRT Komunikacija.

Hrvatske rukometašice danas u 18:15 igraju protiv Rumunjske u prvom kolu drugog kruga natjecanja. Eventualni plasman u završnicu značio bi da će izabranice Nenada Šoštarića igrati polufinale u petak, 18. prosinca, a finale ili utakmicu za treće mjesto u nedjelju, 20. prosinca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više