"HRT radi budale od sebe samih"

CARLOS GRACIA, predsjednik Španjolske automobilističke federacije, potvrdio je medijima da ga HRT-ovo nenastupanje u prvoj utrci sezone u Formuli 1 nije razočaralo, ali su ga postupci momčadi dobrano iživcirali.

Podsjetimo, Hispania Racing propustila je nastupiti na Velikoj nagradi Australije prošle nedjelje nakon što nijedan od njihovih vozača (Vitantonio Liuzzi i Narain Karthikeyan) nije uspio ući unutar 107 posto najbržeg vremena u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Propuštena je tako prilika za sam start u utrku.

"Ne bih rekao da sam razočaran, ali da me njihov stav iživcirao, to svakako. Želim ozbiljnu i konzistentnu španjolsku momčad koja će imati potreban budžet za utrkivanje. Momčad koja radi budalu od sebe, nije nam potrebna", veli Gracia čije su riječi bile osvrt na izjavu šefa momčadi Colina Kollesa koji je izjavio:

"Uspjeli smo osposobiti oba bolida na vrijeme za kvalifikacijsku utrku. Dokazali smo i da je automobil sposoban za jurnjavu. Napravili smo čudo, no ono nije bilo dovoljno."

Pročitajte više