HRT

HRT-u pukao prijenos Kupa. Gledatelji nisu vidjeli gol, Balog se ispričavao

Foto: Pixsell

HRVATSKA radiotelevizija nastavlja sa svojim gafovima. Iako državna televizija godišnje dobije milijardu kuna od pretplata koju je svaki građanin RH primoran plaćati, sportski prijenosi i dalje se ne prikazuju u HD kvaliteti, što je uobičajeno u ostalim državama Europske unije. No to je samo jedan od brojnih nedostataka.

Na današnjem polufinalu Kupa u Zaprešiću između Intera i Rijeke gledatelji HRT-a nisu mogli vidjeti gol Roberta Murića (Rijeka) za 0:1 u 30. minuti susreta jer je HRT izgubio signal, a prijenos nije bio dostupan nekoliko minuta, dok je na programu HNTV-a koji nije dostupan svima prijenos normalno radio.

Prijenos na HNTV-u.




Ovako je izgledao HRT nekoliko minuta:






Nakon što se prijenos unormalio, gledateljima se obratio komentator utakmice Stjepan Balog.

"Javili su mi iz naše režije da nije bilo slike nekoliko minuta, a kada je to tako, bar u zakonu vlada da će gol pasti kada je prekid prijenosa prema našem HRT domu i to se dogodilo. Još jednom se ispričavamo, dragi gledatelji. Pokušat ćemo kompenzirati to s nekoliko ponovljenih snimaka. Nadam se da ćemo imati sreće sa slikom u nastavku utakmice", rekao je komentator Stjepan Balog.


 

Pročitajte više