"Hrvat je novi orao": Lazio se pohvalio potpisom srebrnog sa SP-a

Foto: Gulliver / Getty Images

DONEDAVNI kapetan Fiorentine i jedini hrvatski reprezentativac koji je osvojio svjetsko srebro kao slobodan igrač, potpisao je četverogodišnji ugovor s Lazijem. Rimski klub objavio je to na svojim društvenim mrežama. 

Milan Badelj (29) jučer je iz Zagreba sletio na rimski aerodrom, gdje ga je čekalo dosta novinara i 50-ak navijača Lazija. Badelj je na Fiumicino sletio kako bi obavio liječnički pregled. Nakon što ga je uspješno prošao, potpisao je za Lazio.

"Jako sam sretan što sam stigao u Rim. Tek sam se vratio s odmora, ali spreman sam i jedva čekam prvi trening", rekao je jučer Badelj, koji je stigao sa šalom Lazija oko vrata, a taj klub je danas izvijestio da je veznjak "novi orao".

Badelj, koji je do sada igrao za Dinamo, HSV i Fiorentinu, u Lazio dolazi bez odštete, a zajedno s njim za novi klub petogodišnji ugovor potpisao je i napadač Joaquin Correa, koji je došao iz Seville za 13 milijuna eura.

Badelj je proteklih tjedana povezivan s nizom klubova iz najjačih europskih liga, a činilo se da je najbliži prelasku u Milan, s kojim je već dugo u kontaktu. Mediji su ga selili u Rusiju, Portugal, Englesku, Španjolsku. Nakon što mu je istekao ugovor s Fiorentinom, Badelj je potpisao možda i posljednji veliki ugovor karijere. U veljači će napuniti 30 godina.

Pročitajte više