Hrvat poznat po skandalima neće se ni vratiti u svoj klub. Ostaje u Italiji

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MARIN PONGRAČIĆ (25) proteklu sezonu proveo je na posudbi u Lecceu. Hrvatski stoper ima ugovor s Wolfsburgom do ljeta 2024. godine, no Kicker tvrdi kako se neće ni vratiti u njemački klub jer ga je Lecce otkupio. Kicker podsjeća kako je otprije bilo jasno da Pongračić više neće zaigrati za Wolfsburg, čiji je trener bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Podsjetimo, Pongračić je poznat po skandalima. Tužio je svoj klub Wolfsburg zbog neisplaćenih premija, a iz kluba su mu uzvratili jer je pogrdno govorio o tadašnjem treneru Marku Van Bommelu. Kovač je u kolovozu prošle godine govorio kako bi Pongrančić mogao dobiti šansu zaigrati u njegovom sastavu ako se ispriča. Međutim, on to nije učinio i zato je morao otići u Lecce, za koji je dosad upisao devet nastupa i velik dio sezone propustio zbog ozljede i operacije gležnja.

Pongračić je bio na širem popisu izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Kataru, no nije otišao na natjecanje na kojem je Hrvatska osvojila brončanu medalju. U karijeri je odigrao pet utakmica za Hrvatsku, a posljednju u ožujku 2022. u porazu od Austrije (0:3) u Ligi nacija. Potom je bio na klupi u dvjema utakmicama s Francuskom. Prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura.

Pročitajte više