Hrvat se upisao u povijest Serije A pa iznenadio Italiju: "Davno sam odlučio da odlazim"

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKI trener koji je s Crotoneom pokorio drugu talijansku ligu i ušao u Seriju A odlučio je napustiti klub. Ivan Jurić, bivši hrvatski reprezentativac, iznenadio je Italiju sinoćnjom objavom na Sportitaliji.

>>> Hrvatski panker talijansku sirotinju ugurao medju aristokraciju


"Davno sam odlučio napustiti Crotone, predsjednik kluba je znao sve o čemu sam razmišljao. Odlučio sam otići neovisno o klubu. Tražili su da uzmem još vremena i razmislim malo. Imali smo dobar odnos i razumjeli smo se, ali odlučio sam otići", rekao je Jurić koji je Crotone uveo u Seriju A prvi put u povijesti kluba.

Na pitanje je li Genoa njegovo sljedeće odredište, odgovorio je: "Nije vrijeme da sada o tome pričamo. S njima nisam imao lijep rastanak".

Jurić je s klupe predvodio CROtone, kako su klub s juga Italije nazvali mediji, u najboljoj sezoni u povijesti, u kojoj je najbolji strijelac bio drugi Hrvat kluba Ante Budimir.

Jurić je karijeru završio u dresu Genoe za koju je igrao od 2006. do 2010. godine. Ranije je igrao za Hajduk (1993-1997.), Sevillu, Albacete, Šibenik i Crotone (2001-2006.), a upisao je i pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Trenersku karijeru počeo je u milanskom Interu 2011., bio je pomoćnik u Palermu a prije Crotonea vodio je i Mantovu.
 

Pročitajte više