HRVATU U RATU GROBARA NAGNJEČEN MOZAK Splićanin teško ozlijeđen u neredima

Foto: Telegraf, Video: Blic

HRVATSKI državljanin A.F. (26) koji je sudjelovao u napadu jedne frakcije navijača Partizana na drugu tijekom utakmice sa Zvezdom, teško je ozlijeđen tom prilikom.

Srpski mediji pišu to pozivajući se na policijske izvore. Dodaju da je Splićanin A.F. u Srbiju ušao 12. prosinca, dan prije utakmice na Partizanovu stadionu, tijekom koje je došlo do žestokog obračuna. 
 
Podsjećamo, već smo pisali o tome da se u sukobu među navijačima Partizana borilo i nekoliko Splićana.

Otkriva to snimka s atletske staze, ispred tribine na kojoj je došlo do obračuna. Tamo se navijač s krvavom ranom na leđima, prilikom policijske identifikacije predstavio da je iz Splita. 
 
Kao što možete vidjeti i čuti na 1.15 minuti snimke, dok ga ispituje policajac s kamerom, jedan napadač na navijačku tribinu Grobara na pitanje "Odakle si?" odgovara: "Iz Splita".
Policijskog službenika to je očito zaprepastilo pa je, u nevjerici otkud Splićanin u navijačkom okršaju na beogradskom derbiju, ponovio pitanje. Kada je opet dobio isti odgovor i dalje je bio vidljivo iznenađen.
 
Kontaktirali smo beogradsku Vojno medicinsku akademiju (VMA), u kojoj su nam demantirali natpise srpskih medija, da je spomenuti Splićanin u tučnjavi uboden nožem u leđa:
 
"Jedan od tri pacijenta koje smo zaprimili je Splićanin A.F. Smješten je na odjelu neurokirurgije. Nema ubode nožem, nego nagnječenje mozga, kontuziju glave i ozljedu šake."
 
 
MUP Srbije službeno je potvrdio da je među 26 uhićenih i 20 ozlijeđenih i nekoliko stranih državljana.
 
Na ispitivanju je zadržano šest Hrvata te po jedan Grk i Bugarin.
 

Pročitajte više