HRVAT ZA KOJEG VJEROJATNO NISTE ČULI Napravio jednu od najvećih senzacija godine

Screenshot (Youtube)

BORNA GOJO, 808. tenisač svijeta, pobijedio je Rubena Bemelmansa sa 7:6 (3), 3:6, 7:6 (6) u kvalifikacijama Winston Salema.
 
Hrvatski tinejdžer koji studira u SAD-u šokirao je 100. igrača svijeta, ogromnog favorita u tom meču. Belgijac je nedavno igrao čak treće kolo Wimbledona, a 19-godišnji Hrvat ove sezone je igrao samo Futurese i na njima ostvario samo tri pobjede.
 
Za Hrvata, koji je dobio pozivnicu za kvalifikacije, ovo je bio prvi meč protiv TOP 100 igrača u karijeri. Pobijedio ga je nakon drame u trećem setu u kojem je prvo propustio meč-loptu kada je Belgijac servirao za meč, a zatim je propustio i 6-3 u tie-breaku. Ipak, tada je Gojo vezao dva poena za najveći rezultat karijere.
 
"Nisam se uopće osjećao kao da igram protiv takvog igrača. Jednostavno, u takvim mečevima ste puni adrenalina i osjećate se sjajno na terenu. Želim u glavni turnir", poručio je Gojo.
 
A za plasman u glavni ždrijeb posljednjeg turnira uoči US Opena Gojo mora iznenaditi Australca Alexa Bolta, 299. tenisača svijeta.
 
Gojo je prvi turnir u karijeri odigrao s 15 godina, a onda je otišao u SAD gdje uspješno nastupa za Sveučilište Wake Forest. Prošle godine se vratio na Futurese, ali osim jednog finala nije imao većih uspjeha.  

Pročitajte više