Hrvati danas trebaju navijati za Portugal

Foto: Index

DANAS nas očekuje posljednje kolo natjecanja po skupinama Europskog nogometnog prvenstva nakon kojih bi trebali doznati protivnika hrvatske reprezentacije u osmini finala. Interesantno, situacija u skupinama E i F vrlo je otvorena, a uoči posljednjih 90 minuta praktički sve momčadi osim Italije mogu proći među šesnaest najboljih, ali i ispasti.

Kako izbjeći Portugal i Belgiju?

Puno toga danas ovisit će o utakmici Mađarska - Portugal, koja se postavlja centralnom u svim kalkulacijama o protivniku Čačićeve momčadi 25. lipnja ove godine. U slučaju remija u dvoboju Mađara i Portugalaca, zasigurno ćemo u osmini finala Starog kontinenta snage odmjeriti s Portugalcima. No, ako Portugal i Mađarska i Island i Austrija završe remijem, Portugal i Island bili bi izjednačeni, možda čak i po gol-razlici, a u tom slučaju odlučivat će fair-play tablica.

U slučaju pobjede Portugala, za konačni rasplet moramo pričekati rezultat dvoboja Island - Austrija. U slučaju pobjede Islanda, na trećem mjestu u skupini završit će Mađari. Ukoliko Island i Austrija remiziraju, onda su sigurno Islanđani treći i u osmini finala igramo protiv njih, dok u slučaju slavlja Austrijanaca u ovom dvoboju, igramo protiv njih.

Pobjedom Mađara igramo s Ircima, Belgijancima ili Slovacima

Međutim, ukoliko Mađari danas svladaju Portugalce i izbace ih iz završnice Europskog prvenstva, protivnika ćemo tražiti iz skupine E. Ako Irci primjerice dobiju Italiju, oni će nam se suprotstaviti. No ukoliko Italija osvoji bodove, onda će se sve svesti na susret Švedske i Belgije. Slavlje Šveđana znači da nas očekuje dvoboj s ekipom Marca Wilmotsa.

Realnije je za očekivati kako će Belgijci osvoji tri boda, a za drugo mjesto dovoljan im je i bod. U tom bi slučaju Hrvatska u subotu navečer igrala protiv Slovačke. Kao što ste imali priliku vidjeti, puno je više laganijih opcija no težih, međutim lako bi se moglo dogoditi da nas u Lensu čekaju Portugalci ili Belgijci.

Vrijeme utakmice:

Mađarska - Portugal i Island - Austrija od 18 sati

Italija - Irska i Belgija - Švedska od 21 sat

Pročitajte više