"Hrvati se mogu nadati samo ako nisu gledali Brazil u prvom poluvremenu s Korejom"

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u petak od 16 sati protiv Brazila igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Dalićeva momčad je u osmini finala nakon penala izbacila Japan dok je Brazil u furioznom prvom poluvremenu deklasirao Južnu Koreju. Završilo je 4:1 iako su Brazilci nakon pola sata imali četiri gola prednosti. 

Novinar Daily Maila Martin Samuel s oduševljenjem je pisao o Brazilu, za koji je rekao da bi zabio deset golova da mu je toliko trebalo za prolazak. No, svjesni da su prošli, Brazilci su spustili gas u drugom poluvremenu i omogućili Korejcima da smanje i stvore još nekoliko šansi.

Jedna od najboljih predstava u povijesti nokaut-faze SP-a

"Brazil je plesao uz glazbu koju je sam skladao i na ovom prvenstvu ne postoji nijedna momčad kao ova. Bila je to jedna od najboljih predstava u povijesti nokaut-faze svjetskih prvenstava. Južna Koreja uopće nije loša momčad, ali ju je Brazil učinio očajnom", piše između ostalog Samuel i nastavlja:

"Slabije momčadi nekad se provuku, izvuku nešto. Ne sinoć. Nije bilo nikakve šanse. Koreja je u 12. minuti gubila 2:0 i od tad do kraja susreta na pameti joj je bilo samo limitiranje štete. Bit će presretna što je završilo 4:0 jer joj je Brazil u ovakvoj formi mogao zabiti deset.

Riječ-dvije i o Allisonu. Nije Koreja bila bez šansi, ali sve što su uputili prema golu Allison je obranio, uključujući i dvije briljantne obrane dvojici Hwanga. Na kraju su ga svladali sjajnim udarcem koji se i odbio od jednog igrača i bio je neuhvatljiv. Nije to utjecalo na ishod, ali je sljedećem protivniku, Hrvatskoj, dalo tračak nade. I to samo ako Hrvati nisu gledali prvo poluvrijeme ove utakmice. Ples će se nastaviti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.