"Hrvati su uvijek uz reprezentaciju. To se kod nas u Srbiji nikad neće dogoditi"

Foto: Profimedia

PROSLAVLJENI srpski nogometaš Ljubinko Drulović (55), danas izbornik U-21 reprezentacije Srbije, dao je portugalskim medijima svoje mišljenje o tome zašto je Hrvatska bolja od Srbije. Podsjetimo, obje reprezentacije su izborile plasman na Europsko prvenstvo 2024., no za Srbiju je to prvi plasman nakon 24 godine posta.

"Moramo biti kao Hrvatska prisutni na većini velikih natjecanja. Oni su SP i EP propustili samo jednom. Tu su dva tri-igrača koji su vrlo važni. Govorim o Modriću, Brozoviću i još nekim momcima koji imaju ogroman utjecaj na igru. Uz to, njihov narod je uvijek uz momčad, a to se ovdje u Srbiji nikad neće dogoditi. Oni svuda u svijetu imaju veću podršku, imali su jak identitet nakon odvajanja od Jugoslavije i hrvatski narod stalno podržava reprezentaciju."

Potom je govorio o Srbiji: "Uvijek je veliki pritisak. Narod od nas uvijek očekuje da napravimo nešto više. Mi moramo živjeti s tim očekivanjima. Nama je vrlo važno da uđemo u kontinuitet plasmana na velika natjecanja." Drulović je u karijeri igrao za Slobodu Užice, Rad, Gil Vicente, Porto, Benficu, Partizan i Penafiel. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 38 utakmica te zabio tri gola.

Pročitajte više