Hrvati u borbi za naslov prvaka Grčke. Tri kluba na vrhu unutar dva boda

Foto: EPA

U DERBIJU 22. kola grčkog nogometnog prvenstva PAOK i AEK su odigrali 1:1, pa je solunski sastav zadržao vodeću poziciju. Bio je to okršaj sadašnjeg lidera PAOK-a i aktualnog prvaka AEK-a. Susret na solunskom stadionu Toumbas igran je bez gledatelja, a sudio je Azer Aliyar Agayev.

Gosti su poveli u 47. minuti golom Niclasa Eliassona, a izjednačio je Tomasz Kedziora u 89. minuti. Za PAOK je branio Dominik Kotarski, a Domagoj Vida je za AEK igrao cijeli susret, dok je Robert Ljubičić ušao u igru u 82. minuti te ubilježio svoj drugi nastup za klub od kada je došao iz Dinama u ovom prijelaznom roku.

Velika gužva na vrhu lige

U ranije odigranom susretu Panathinaikos je na gostovanju pobijedio Panserraikos sa 3:0. Golove za gostujući sastav zabili su Benjamin Verbič u 8. minuti, Sebastian Palacios u 31. minuti i Alexander Jeremejeff u sudačkoj nadokandi. Tin Jedvaj nije nastupio za Pao koji je upisao treću uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima bez primljenog gola.

Olympiakos je u subotu sa 4:0 porazio OFI, a strijelci su bili Giorgos Masouras, Ayoub El Kaabi, Daniel Podence i Konstantinos Fortounis. Kifisija i Volos su odigrali bez golova, a za domaći sastav je cijeli susret odigrao Luka Capan.

Na ljestvici vodi PAOK sa 51 bodom, Panathinaikos je drugi sa 50 bodova, AEK na trećem mjestu ima 49 bodoa, a četvrti je Olympiakos sa 44 boda. U sljedećom kolu derbi se igra između PAOK-a i Olympiacosa dok Pao dočekuje Lamiju, a AEK kod kuće igra protiv Kifisije.

 

Pročitajte više