MATEA PLETIKOSIĆ

Hrvatska rukometašica koja je odabrala Crnu Goru tvrdi da ju je HRS izigrao

Foto: Instagram

MATEA PLETIKOSIĆ, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju vanjsku igračicu tog natjecanja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

Pletikosić je rođena u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Nezadovoljna je ponašanjem HRS-a

U razgovoru za 24 sata otkrila je kako je došlo do takve odluke, ali i da je u procesu pregovara s HRS-om bilo dosta problema.

"U Hrvatskom rukometnom savezu nisu se prema meni ponijeli korektno nakon ozljede. Dobila sam godinu kasnije poziv, ali rekla sam da se tada nisam osjećala najbolje. Ne i da neću više nikada igrati. Međutim, kasnije me više nitko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram dati intervju i poručiti kako želim opet igrati za reprezentaciju. To sam i učinila i opet me nisu zvali", rekla je Pletikosić. 

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku i registrirana je kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Ne bi bila prva Hrvatica u crnogorskoj reprezentaciji

Prošle godine je dres Crne Gore odjenula još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa Slovenkom Barbarom Lazović, ali mediji u Podgorici prenose kako je još uvijek veliko pitanje hoće li ona dobiti dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl, koja se sada preziva Markoč.

Pročitajte više