hrvatska na sp-u

HRVATSKA - ANGOLA 28:20 Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Angolu

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine C s dosta muke, puno teže nego što rezultat pokazuje, pobijedila Angolu 28:20.

Nakon senzacionalnog remija s Japanom u prvom kolu, očekivalo se da će doprvak Europe lako pobijediti predzadnju momčad s posljednjeg SP-a. Ipak, igrači Line Červara su se pošteno oznojili.

Hrvatska je u prvom poluvremenu igrala loše, u napadu nije bilo ideje, Červar je previše lutao tražeći idealnu postavu, a u obrani je curilo na sve strane.

Hrvatska je tek individualnom kvalitetom u drugoj polovici utakmice uspjela slomiti afričku momčad i uvjerljivim rezultatom zaključila je utakmicu koju je morala odigrati puno bolje.

Otvaranje kao i protiv Japana, a Červar je previše lutao u napadu 

Otvaranje utakmice je bilo loše, slično kao i protiv Japana. U prvih 15 minuta Angola je imala prednost, vodila je 6:4, a Lino Červar je opet eksperimentirao u fazi napada. Počeo je bez desnog vanjskog, premda u sastavu ima Ivana Martinovića i Luku Šebetića. Hrvatska je jedno vrijeme igrala s dva srednja (Duvnjak i Kević), dva srednja kružna napadača (Marić i Musa), a opet je pokušao s Ivanom Čupićem na desnom beku. Ivan Martinović je u igru ušao tek u 21. minuti.

Hrvatska je sredinom prvog poluvremena serijom 4:0 povela, no Angola radi seriju 3:0 i opet je preuzela prednost. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena stigla do vodstva 12:11.

Hrvatska je tek u 40. minuti slomila otpor Angole 

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti, kada je kod vodstva Hrvatske 15:13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18:13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, a pet je dodao Ivan Martinović, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan s 31:29 pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljednja bez bodova.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.

>>> ANKETA Tko vas je najviše oduševio u visokoj pobjedi protiv Angole?

ALEKSANDRIJA Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja. Suci: Belkhiri i Hamidi (Alžir)

HRVATSKA: Pešić (7+1), Šunjić; Marić 4, Duvnjak, Mandić 1, Horvat 1 (1), Kević 1, Šarac, Štrlek 2, Čupić 6 (3), Musa, Mamić 4, Šebetić 1, Brozović 2, Mamić, Jaganjac 1, Martinović 5 (1). Izbornik Lino Červar

ANGOLA: Muachissengue (6+1), Gouveia; Quitongo, Aguiar, Teca 3, Hebo 1, Lopes, Pasqual 1 (1), Maneco 2, Nascimento 3, Tati 2, Chicola 1, Panzo, Pestana 2, Antonio 1, Ferreira 4. Izbornik Jose Perreira

SEDMERCI: Hrvatska 7 (5), Angola 4 (1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više