SP RUKOMET

HRVATSKA - ARGENTINA 19:23 Šokantan poraz. Hrvatska je blizu ispadanja sa SP-a

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija u ključnom dvoboju za četvrtfinale SP-a izgubila je od Argentine 23:19 i na rubu je ispadanja sa SP-a.

Odmah nakon utakmice Lino Červar je dao neopozivu ostavku.

''Za mene je ovo razočarenje. Moramo preuzeti odgovornost bez obzira na sve. Ovo je za mene nedopustivo. Mislim da je vrijeme da me netko zamijeni na ovom mjestu. Više ne mogu dalje. 250 nastupa imam u reprezentaciji. Nakon prvenstva odlazim. Nakon ovakve utakmice nije u redu da izbornik ostane. Snosim odgovornost. Ne bježim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku'', rekao je Červar nakon debakla.

Najgora utakmica ove generacije i jedna od najgorih u povijesti 

Bila je to daleko najgora utakmica ove generacije hrvatskog rukometa, a možda i najgora u povijesti.

Hrvatska je krenula katastrofalno. Nije se znalo što je lošije – obrana ili napad. U obrani je sve curilo, golmani nisu mogli obraniti ništa, a u napadu su hrvatski igrači igrali poput amatera koji su se danas prvi put skupa našli na terenu. Lopte su se gubile, bacale Argentincima u ruke, nije bilo ideje što i kako napraviti. Argentina je vodila 5:0, a Hrvatska je svoj prvi gol zabila tek nakon 11 minuta. 

Crnogorski suci su nas gurali, ali uzalud

Crnogorski suci su stalno izbacivali Argentince i dosuđivali nam sedmerce, koje je sjajni Ivan Čupić nepogrešivo zabijao. Čupić je u prvom dijelu zabio sedam golova iz isto toliko šuteva.

Unatoč tome, Argentina je stalno imala prednost, a Hrvatska se na Čupićev pogon vratila u utakmicu tek na samom kraju poluvremena. Luka Šebetić je u 30. minuti zabio za izjednačenje.

Čupić doveo Hrvatsku do egala, a onda u nastavku katastrofa

Na samom otvaranju drugog poluvremena smo golom Marka Mamića poveli, ali odmah smo opet upali u crnu rupu i Argentina je novom serijom otišla na +2.

U nastavku igra Hrvatske je bila ista kao i ona na početku utakmice - katastrofalna. U napadu se igralo na individualnu kvalitetu, bez jasnog plana i vizije. Više od 15 minuta nismo mogli do gola. Pešić je branio zicere, davao nam nadu, ali ako znamo da je Hrvatska u 30 minuta drugog poluvremena zabila samo sedam golova, onda je jasno da nije zaslužila pobjedu.

Hrvatska je na rubu ispadanja, ali mala nada ipak postoji. U ponedjeljak Katar mora dobiti Argentinu, a mi Dansku. Samo tako Hrvatska može među osam. 

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret, poglavito u napadu, te je bilo 5:0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12:12, a golom Mamića početkom nastavka i povela s 13:12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici. Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice. 

Raspad sustava na kraju 

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19:15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein s 28:23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više