Hrvatska baca Srbiju u najtežu grupu na Euru? U njoj se mogu naći Hrvatska i Srbija

Foto: Profimedia

SRBIJA pomiješanih osjećaja slavi povijesni uspjeh nogometne reprezentacije. S jedne strane je plasman na Euro nakon čak 24 godine, a s druge da je to postignuto zadnjim u nizu kikseva, tek 2:2 kući protiv slabe Bugarske, te da neuspjeh Srbije da pobijedi nejakog i rasterećenog suparnika u zadnjem kolu i na svom terenu znači da će Piksijeva momčad izvjesno u ždrijebu skupina za Euro biti u četvrtom, najslabijem potu. 

Srbija i na kraju kvalifikacija kiksala te dala veliku priliku Slovačkoj. Ona je iskoristila u Zenici

Srbiji je za ostanak u trećem potu, koji bi za nju bio bolji od drugog, trebala tek očekivana pobjeda nad Bugarskom. No, kako to nije uspjela ostvariti, otvorila je ogromnu priliku Slovačkoj. Ona se već plasirala na Euro, ali je mislila da u Zenici igra tek revijalnu utakmicu protiv BiH. No nakon kiksa Srbije gosti u Zenici shvatili su da im pobjeda kod potučene, nezainteresirane i oslabljene BiH nudi fenomenalnu priliku da preteknu Srbiju i budu u trećem potu za ždrijeb Eura.

Srbija je očekivala da će na Euru izbjeći Hrvatsku, Italiju, Nizozemsku. Sada će tamo igrati protiv njih

Slovaci nisu propustili ovakvu zgodu te su je pobjedom 2:1 uzeli. Tako su gurnuli Srbiju u četvrti pot. To znači kako će Srbi, umjesto da na Euru izbjegnu Hrvatsku, Italiju, Nizozemsku... sada tamo igrati protiv neke od ovih jakih reprezentacija. Dakle, jedna od šest selekcija koju bi Srbija mogla izvući iz trećeg pota je i Hrvatska. 

Srbija će s velikim zanimanjem pratiti zadnje utakmice u kvalifikacijskim skupinama ovog tjedna. Naime, još je uvijek u trećem potu i tamo može i ostati, ali samo ako se najmanje dvije od ove tri utakmice završe sljedećim ishodima: Slovenija i Kazahstan moraju remizirati, Češka ne smije pobijediti Moldaviju te Hrvatska mora izgubiti od Armenije ili remizirati ako Wales pobijedi Tursku.

Srbija se nada da će Hrvatska kiksati protiv Armenije

Jasno je dakle da Srbija ima minorne šanse za ostanak u trećem potu, jer Slovenija, Češka i Hrvatska lošije suparnike dočekuju doma te ako dvije od ove tri favorizirane reprezentacije očekivano pobijede, Srbija pada u četvrti pot te u njemu dočekuje ždrijeb za Euro 2. prosinca. 

Pročitajte više