SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

HRVATSKA - BAHREIN 32:20 Hrvatska nabila gol razliku prije velikog derbija

Foto: EPA-EFE

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

UŽIVO 2000 Hrvata u Münchenu protiv Bahreina navija kao u NBA ligi

Makedonija protiv Islanda u derbiju za prolaz, Japan ispao

HRVATSKA je u 4. kolu Skupine B Svjetskog prvenstva u rukometu s pola snage razbila Bahrein 32:20.

Iako se na prvi pogled čini da je ovo bila nebitna utakmica, ipak ima utjecaja na zbivanja u drugom krugu. Hrvatska i Španjolska ušle su u 4. kolo s jednakom gol-razlikom +21. U slučaju neodlučenog rezultata sutrašnje utakmice Hrvata i Španjolaca (20:30), prvo mjesto skupine uzet će ekipa s boljom gol-razlikom. 

Bude li Hrvatska vodeća, prvi susret drugog kruga igrat će protiv trećega u skupini, što će najvjerojatnije biti Brazil. Ako Hrvatska bude druga, igrat će protiv prvoplasirane momčadi skupine A. Hoće li to biti Njemačka ili Francuska, saznat ćemo sutra.

No prvo mjesto u skupini jako je važno jer bi u tom slučaju Hrvatska otvorila drugi krug protiv ipak lakšeg rivala, što nije beznačajno. Pobjeda u tom susretu podigla bi Červarovu momčad i psihološki uoči utakmica s Francuzima i Nijemcima i odvela bi je na korak do polufinala. U slučaju sutrašnjeg remija, obje ekipe će u drugi krug prenijeti 3 boda. Španjolska još večeras igra protiv Makedonije.

Opuštanje početkom drugog poluvremena

U utakmici protiv Bahreina Hrvatska je od prve minute bila puno bolja ekipa. Već krajem prvog poluvremena došla je do dvoznamenkaste prednosti. Početkom drugog poluvremena se opustila, Bahrein je došao na devet razlike, Hrvatska nije zabila gotovo 10 minuta, ali Červar je odmah reagirao time-outom. Nakon toga hrvatski rukometaši mirno su priveli utakmicu kraju.

Manuel Štrlek večeras je predvodio ekipu Line Červara s 11 golova.

Hrvatska - Bahrein: 32:20

Hrvatska i Španjolska dva kola prije kraja grupne faze su na gol razlici +21. Pobijedi li Hrvatska Bahrein većom gol razlikom nego Španjolska Makedoniju uoči međusobnog susreta imat će bolju gol razliku. Što znači da će u slučaju remija u četvrtak Hrvatska biti prva, a Španjolska druga. U drugu fazu obje će reprezentacije odnijeti po tri boda, ali važno je i tko će biti prvi, a tko drugi.

Bude li Hrvatska prva, prvi susret drugog kruga igrat će protiv trećega u skupini, što će najvjerojatnije biti Brazil. Bude li Hrvatska pak druga, igrat će protiv prvoplasirane momčadi skupine A. Hoće li to biti Njemačka ili Francuska, saznat ćemo sutra. No, prvo mjesto u skupini jako je važno jer bi u tom slučaju Hrvatska otvorila drugi krug protiv ipak lakšeg rivala, što nije beznačajno. Pobjeda u tom susretu podigla bi Červarovu momčad i psihološki uoči utakmica s Francuzima i Nijemcima i odvela bi je na korak do polufinala. 

Izbornik reprezentacije Lino Červar naglasio je da je prioritet današnje utakmice odmaranje igrača.

"Odmorit ćemo neke igrače koji su igrali više i dati priliku onima koji su igrali manje. Sigurno da želimo pobijediti i igrat ćemo ozbiljno. Fokusirani smo na Španjolsku", realan je bio izbornik Červar.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

 

Pročitajte više