Hrvatska briljira u penalima otkad je došao Dalić. Brojke su za povijest

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

REPREZENTACIJA Hrvatske plasirala se u finale prijateljskog turnira ACUD Cup, pobijedivši Tunis nakon izvođenja jedanaesteraca. Utakmica je u regularnom vremenu završila rezultatom 0:0. U finale se plasirao i Egipat, koji je pobijedio Novi Zeland 1:0. Hrvatska i Egipat igrat će u utorak u 21 sat.

Nakon 90 minuta bez pogotka uslijedilo je izvođenje penala. Ivica Ivušić bio je junak raspucavanja, obranio je tri udarca i tako odveo Hrvatsku u finale turnira. Pogađali su za Hrvatsku Kramarić, Majer, Petković, Mario i Marco Pašalić, a tuniski golman Dahmen obranio je pokušaje Juranovića i Vlašića.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE U KAIRU

Samo Španjolska je pobijedila Hrvatsku

Hrvatskoj je ovo bio peti put da prolazi na penale otkad je Zlatko Dalić postao izbornik krajem 2017. godine. Na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji Hrvatska je prošla Dansku i Rusiju na penale, a u Kataru 2022. bolja je bila od Japana i Brazila. 

Španjolska je jedina reprezentacija koja je uspjela pobijediti Hrvatsku na penale u Dalićevom mandatu, i to u finalu Lige nacija 2022. godine. Dalićeva momčad ima fantastičnu efikasnost na toliki broj raspucavanja.

Za usporedbu, Argentina je najefikasnija u penalima u povijesti svjetskih prvenstava sa šest od sedam uspješnih raspucavanja.  Zanimljivo, jedino Hrvatska i Njemačka imaju stopostotan uspjeh iz penala na Svjetskim prvenstvima. Obje reprezentacije po četiri su puta pobjeđivale u raspucavanjima.

Pročitajte više