Hrvatska danas igra drugu utakmici kvalifikacija za Euro. Evo gdje ju gledati

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u 20:45 u Bursi protiv Turske igra utakmicu drugog kola skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prijenos je na Novoj TV. Momčad izbornika Zlatka Dalića na otvaranju kvalifikacija odigrala je 1:1 s Walesom na Poljudu, dok je Turska u prvom kolu pobijedila Armeniju 2:1.

"Bit će zahtjevnija utakmica jer je Turska bolji protivnik nego Wales. Bit će veći pritisak, bit će više napada na naš gol i morat ćemo se više braniti. Morat ćemo igrati drukčije jer neće to biti jednosmjerna utakmica kao protiv Walesa. Puno, puno zahtjevnije će to biti i ulazimo u tu utakmicu s puno respekta jer je Turska jako dobra momčad", rekao je Dalić na konferenciji za medije.

"Oni su zaista organizirana ekipa koji ima disciplinu u igri i sjajne pojedince u velikim klubovima. Kuntz im je sigurno donio puno discipline i organizacije, to im je trebalo i neugodna su reprezentacija. Imali su neugodnu utakmicu u Armeniji i dobili su je i bit će nam jako teško", dodao je izbornik.

Hrvatska bez Petkovića i Livaje

Dalić je uoči utakmice s Walesom ostao bez ozlijeđenog Brune Petkovića, dok je utakmicu na Poljudu nakon udarca napustio i Marko Livaja, pa ni on neće konkurirati za ogled s Turcima. Izbornik nije pozvao novog napadača.

"Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali mislim da nije bilo potrebe da nekog zovemo. Imamo Musu i Kramarića i mislim da nije trebalo. Napravit ćemo neke promjene sigurno, ali ne mogu o tome konkretno govoriti. Ladić se vratio iz Armenije i imat ćemo dovoljno informacija. Bitno je da su svi ostali zdravi", izjavio je Dalić.

"Ne smije nas zavarati kiks Hrvatske protiv Walesa"

"Želimo biti među najboljim reprezentacijama i s njima se uspoređivati, a ovo nam je odlična prilika za to. Hrvatska je jedna od najboljih svjetskih momčadi i mislim da smo svi svjesni koliko je to natjecateljska momčad.

Ne smije nas zavarati njihov kiks protiv Walesa. Nisu imali sreće, gol su primili slučajno i ne pripremamo se s idejom da im je Wales uspio uzeti bod", smatra turski izbornik Stefan Kuntz.

"Igramo kod kuće, iza nas će biti 40 tisuća navijača, a dolazi nam protivnik koji je prepun individualne kvalitete i iskustva, što pokazuje u svakoj utakmici. Hrvatska je momčad koja u svakoj utakmici traži dominaciju i protiv nje nismo favoriti", dodao je Kuntz.

Pročitajte više