HRVATSKA REPREZENTACIJA

Hrvatska danas igra za drugu jakosnu skupinu na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

UTAKMICA Hrvatske i Slovenije koja se od 15 sati igra u Dohi je prijateljskog karaktera, no dobar rezultat u njoj bit će imperativ igrača Zlatka Dalića koji već danas mogu osigurati drugu jakosnu skupinu na ždrijebu Svjetskog prvenstva. Postoji još samo jedna prijetnja da to ne bude tako, no Hrvatska ovisi sama o sebi i danas može osigurati cilj.

Hrvatska je osigurala odlazak na SP kroz kvalifikacije, no još je uvijek nepoznato u kojem će se dijelu ždrijeba naći pri izvlačenju. "Ne razmišljamo puno o drugoj jakosnoj skupini, no to je bitna stvar i tim više moramo biti na maksimalnoj razini. To od nas traže i naši suparnici, stoga nema nikakvog opuštanja", poručio je Dalić u najavi susreta.

Nakon što je Urugvaj 1:0 pobjedom protiv izravnog konkurenta Perua prestigao Hrvatsku u borbi za drugu jakosnu skupinu na ždrijebu Svjetskog prvenstva, a Švedska u 110. minuti pobijedila Češku i tako ostali u igri za istu poziciju, dobre vijesti stigle su iz afričkog dijela kvalifikacija za SP.

Samo još Švedska može preko Hrvatske

Prije no što su svoj susret odigrali Senegal i Egipat, postojala je mogućnost i da bi Senegal mogao ispred Hrvatske, a onda bi Dalićevim igračima bilo potrebno osvojiti bod iz utakmica protiv Slovenije i Bugarske. Poraz 0:1 Senegala od Egipta znači da Senegalci više ne mogu ispred Hrvatske i da je jedina reprezentacija koja je može preskočiti Švedska.

Hrvatska reprezentacija ima sve u svojim rukama i pitanje hoće li biti u drugoj jakosnoj skupini ovisi samo o njoj. Dobrim rezultatom iz utakmice protiv Slovenije tu priču može zaključiti.             

Pročitajte više