Hrvatska dobila organizaciju SP-a u rukometu 2009. godine

KROVNA Svjetska rukometna organizacija odlučila je kako će se Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine u muškoj konkurenciji održati u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran, koji je i sam sudjelovao u prezentaciji pred stručnim ljudima Svjetske rukometne organizacije kazao je za Index kako su uspjesi naše reprezentacije, te ljubav prema rukometu bili presudni u odluci da se Hrvatskoj dodijeli organizacija Svjetskog prvenstva u rukometu.

"Činjenica je da dvorane nisu bile na našoj strani. Ljubav prema rukometu, pune tribine, to je pobijedilo one koji imaju novce (konkurenti Hrvatskoj bili su Češka, Rumunjska i Grčka op.a.)" - kazao nam je Kavran dodajući kako je presudna bila i priprema koja se već dugo radila, lobiranje te izvrsna prezentacija koju su vodili Božo Sušeć, Mia Šlogar, Ivano Balić, Vlado Šola te sam Kavran.

"Odličan taktikčki potez bio je kad smo odustali od prijave za organizaciju Europskog prvenstva, jer da smo dobili Europsko sigurno ne bi dobili Svjetsko." - rekao je Kavran.

D0 2009. godine riješit će se i pitanje dvorana. Kako nam je kazao Kavran kad se završi dvorana u Zagrebu koja će imati više od 15.000 sjedećih mjesta, sve će biti više-manje pokriveno, no dodao je kako je Hrvatskom rukometnom savezu preostalo još puno posla.

Za kraj smo pitali Kavrana može li Hrvatska na domaćem terenu nešto učiniti? "Sve svoje naslove osvojili smo na stranim terenima. Nadam se da će kruna ove generacije biti osvajanje naslova u Hrvatskoj" - zaključio je Kavran.

Podsjetimo, Hrvatska je 2000. godine organizirala Europsko prvenstvo za muškarce, a 2003. godine Svjetsko prvenstvo za žene.

A.H.

Pročitajte više