DŽUDO

Hrvatska džudašica osvojila broncu u Sarajevu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SOLINJANKA Ana Viktorija Puljiz osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 52 kilograma na European Open džudaškom turniru u Sarajevu u subotu. "Ponosna sam što sam nastavila s osvajanjem medalja na seniorskim turnirima. Bilo je nekoliko pogrešaka koje ćemo analizirati i vratit ću se još bolja", pozitivna je bila mlada Solinjanka, koja je pobijedila Rumunjku Toleu i Nizozemku Van de Meeberg pa izgubila u polufinalu od Švicarke Ndiaye. Broncu je zaslužila ipponom protiv Australke Easton.

Blizu medalje bila je i Tena Šikić u kategoriji do 57 kilograma. Do borbe za odličje došla je preko domaće predstavnice Hebib, Portugalke Trindade te Švicarke Gertsch. Zagrepčanku je u polufinalu zaustavila buduća pobjednica turnira, Španjolka Ubasart Mascaro, a zatim je u borbi za broncu bila bolja Turkinja Bozkurt.

"Dobro sam krenula u turnir, s tri pobjede, a zatim u posljednje dvije borbe radim neke pogreške koje su me spriječile da uzmem medalju. Idemo trenirati još jače i zatim na European Open u Prag", prokomentirala je Šikić svoj nastup.

Dora Bortas i Katarina Krišto bez plasmana

"Drago mi je što smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Puljiz je u Sarajevu došla iz punog trenažnog procesa i lijepo je vidjeti da i u takvom izdanju može osvojiti medalju. Šikić je pokazala veću srčanost i borbenost u svim borbama, a nažalost nije bila na najvišoj razini protiv Turkinje.

Treba samo nastaviti ovako trenirati i ispravljati greške i ne sumnjam da će osvajati medalje i na najvećim turnirima", analizirao je prvi dan trener reprezentacije Dragan Crnov. Dora Bortas i Katarina Krišto u kategoriji do 63 kilograma ostale su bez plasmana izgubivši u drugom kolu.

U nedjelju nastupaju Lara Cvjetko, Anđela Violić i Karla Kulić u kategoriji do 70 kilograma, Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma, Helena Vuković preko 78 kilograma, Dominik Družeta, Lovre Barišić i Lovre Mrković u kategoriji do 81 kilograma te Antonijo Garašić Ernješ i Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma.

Pročitajte više