Esport

Hrvatska esport zvijezda potpisala novi trogodišnji ugovor

Foto: Riot Games

LUKA "Perkz" Perković potpisao je novi trogodišnji ugovor s G2 Esportsom, prema pisanju Forbesa jednom od 10 najvrednijih esport kompanija u svijetu. Trogodišnji ugovor dobili su i ostali članovi ekipe, osim Poljaka Marcina "Jankosa" Jankowskog kojem ugovor traje godinu dana kraće. Naznake su to da G2 Esports ima dugoročne planove za novu ekipu.

>Kako je Perkz u godinu dana prošao put od bedaka do junaka?

Trogodišnji ugovori i dalje su rijetkost u esport industriji. Mlada, dinamična i kompetitivna sredina razlog je zašto ugovori obično kraju traće, osim kada govorimo o najvećim zvijezdama u esportu koje su često i zaštitni znak određene kompanije. Kako je G2 Esports svim igračima ponudio višegodišnje ugovore, naznaka je to da želi zadržati trenutnu postavu i postaviti dugoročne ciljeve. U ekipu su stigla dva nova igrača, Rasmus "Caps" Winther iz Fnatica i Slovenac Mihael "Mikyx" Mehle koji je prošle godine igrao za Misfits Gaming. Perkz će zbog promjena u ekipi preuzeti novu ulogu u timu, onu AD carryja, dok će mid poziciju preuzeti Caps. Treba napomenuti kako Toni "Sacre" Sabalić više nije zamjena u G2 Esportsu.

Kao i dosad, G2 Esports će uz Fnatic biti glavni favorit za osvajanje League of Legends European Championshipa. Očekivanja su velika, a takav će biti i pritisak na igrače. Perkz će se sada osim u vođenju ekipe morati i prvi put u karijeri dokazati na novoj poziciji. Caps će isto zasigurno željeti pokazati da Perkz nije bez razloga upravo njemu prepustio mid. Puno toga će, kao i uvijek, ovisiti o uigranosti i kemiji u ekipi. Nova sezona League of Legends European Championshipa počinje 18. siječnja, a G2 esports će prvi meč igrati protiv Origena. 

Podsjetimo, Perkz je u G2 Esports stigao 2015. Već naredne godine prvi će put osvojiti europski LCS i tu titulu braniti tri godine zaredom, kada će njihovu dominaciju prekinuti Fnatic. Od velikih međunarodnih turnira izdvajaju se drugo mjesto na Mid-Season Invitationalu 2017. te plasman među najbolje četiri ekipe na svijetu na World Championshipu krajem 2018. Vrijednost novog ugovora nije službeno potvrđena, ali nagađa se da Perkz minimalno mjesečno zarađuje više od 20 tisuća eura. Za G2 Esports je vezan do 16. studenog 2021.

Pročitajte više