Svjetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska i Makedonija igrale su pet puta, a evo kako su završili njihovi dvoboji

Foto: Getty Images / Guliver Image

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

HRVATSKA rukometna reprezentacija danas u 18 sati igra dvoboj 3. kola B skupine Svjetskog prvenstva u Münchenu protiv Makedonije, ekipe koju su pobijedili u svih pet međusobnih susreta do sada.

>>> Makedonac koji je govorio da Červar glumi stručnjaka: I bez njega sam motiviran

Od pet dvoboja, četiri su odigrana na velikim međunarodnim natjecanjima. Prvi put smo igrali na Europskom prvenstvu 1998. godine, a Hrvatska je slavila s 28:21. Do novoga sraza prošlo je čak 17 godina, a na Svjetskom prvenstvu 2015. godine Kauboji su bili bolji s 29:26 u najneizvjesnijoj utakmici ovih protivnika. Zadnji dvoboj odigrao se na Euru 2016. kada je u drugom krugu u Katowicama Hrvatska slavila s 34:24.

Embed from Getty Images

Dvoboj u Münchenu bit će poseban i za hrvatskoga izbornika Linu Červara, koji je čak osam godina proveo u Makedoniji kao trener skopskog Metalurga i izbornik reprezentacije. 

U slučaju pobjede Hrvatska će i teoretski osigurati drugi krug u Kolnu i prenijeti minimalno dva boda. O mogućem trećem ili četvrtom bodu odlučivao bi ishod zadnje utakmice u skupini protiv Španjolske u četvrtak. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više