HRVATSKA U OSMINI FINALA Bogdanović i Šarić uništili Rumunje

Foto: Hina

HRVATSKA je upisala i drugu pobjedu na Eurobasketu. Nakon Mađarske, pala je i Rumunjska 74:58 u drugom kolu skupine C, čime je momčad Ace Petrović izborila plasman u osminu finala. 

Bojan Bogdanović je s 21 košem predvodio Hrvatsku, Dario Šarić ubacio 10 poena, dok je Vlad Moldoveanu s 14 poena bio najbolji u Rumunjskoj..

Početak utakmice izgledao je kao da je Hrvatska zakasnila u Polyvalent dvoranu u Cluju, jer su domaćini u prve četiri minute krenuli s 10:0. Trice su ubacili Mandache i Moldoveanu, a onda je dva puta pod obručem poentirao i Baciu. S druge strane, hrvatski reprezentativci promašivali su šutove iz neizrađenih situacija, a usto su i gubili lopte, pa je izbornik Petrović bio prisiljen pozvati minutu odmora.

Petrović nje na parketu ostavio početnu petorku, a Ukić, Bogdanović, Simon, Šarić i Planinić su se ipak uspjeli "resetirati" i vrlo brzo uhvatiti rezultatski priključak. Kada su s klupe ušli Popović, Žorić, pa i Bender, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata. Pokretljivom obranom naši su reprezentativci prisilili Rumunje na šutove za tri, no nakon dva pogotka na samom početku do kraja prve četvrtine domaći su promašili svih devet preostalih pokušaja. S druge strane, Hrvatsku je odlično služio vanjski šut, dobra obrana donijela je i lagane poene iz protunapada te je naša reprezentacija nevjerojatnom serijom od 28:2 stigla do vodstva 28:12. 

Krajem prvog poluvremena Kuti je krenuo zakucati, a Šarić opalio sjajnu blokadu.

Do kraja utakmice Hrvatska je bez većih problema održavala stečenu prednost. Kada bi Rumunji i priprijetili povratkom neizvjesnosti smanjujući na 10-ak razlike, uslijedio bi dalekometni pogodak Hrvata. Naši su reprezentativci susret okončali s daleko boljim postotkom šuta za tricu nego za dvicu. Pogodili su 12 od 20 šutova za tricu (60 posto), a samo 9 od 24 za dvicu (38 posto).

Nakon dva kola po dvije pobjede u skupini C imaju Hrvatska i Španjolska, po pobjedu i poraz Crna Gora i Češka, a dva poraza Rumunjska i Mađarska.
 
U 3. kolu Hrvatska će u ponedjeljak od 16.45 sati igrati protiv Crne Gore.

Tweetovi s temom #EuroBasket2017

 

 

 

Pročitajte više