HRVATSKA IZGUBILA 2:0 OD BRAZILA NA ANFIELDU Neymar zabio golčinu

Hina

HRVATSKA i Brazil na mitskom Anfieldu odigrali su odličnu i zanimljivu prijateljsku utakmicu. Brazil je pobijedio 2:0 golovima Neymara u 69. i Firmina u 93. minuti. No treba reći da je utakmica riješena tek kad je Dalić iz igre izvadio Modrića i Rebića, koji su danas bili najbolji igrači Hrvatske.

Hrvatska je odigrala fantastično prvo poluvrijeme, bila je bolja od prvog favorita Mundijala, ali Lovren, Perišić i Rebić nisu uspjeli iskoristiti jako dobre šanse. Brazil je u prvih 45 minuta prijetio uglavnom preko danas fantastičnog Williana, no te je prilike zadnji red Hrvatske uglavnom čistio bez većih problema.

U nastavku utakmice oba su izbornika promiješali sastave, što je u dobroj mjeri promijenilo ritam utakmice. Brazil se u tom rasporedu snaga puno bolje snašao, dok Hrvatska bez Modrića nije imala lidera na terenu i jako je teško uspijevala zadržati posjed. Kovačić je još jednom pokazao da ne može biti alternacija za Modrića, a Neymar je dokazao da mu pauza od skoro četiri mjeseca nije uzela ništa od njegove nogometne čarolije. Zabio je zaista prekrasan gol. U zadnjim sekundama utakmice, nakon velike pogreške Tina Jedvaja, Firmino je na svom Anfieldu postavio konačan rezultat.

Hrvatska se od početka utakmice nametnula jakim pritiskom i visokim presingom na vratara Alissona i zadnju liniju Brazila, koja je zbog agresije Rebića i Perišića uglavnom panično ispucavala lopte prema naprijed, bez mogućnosti da u miru gradi napad iz pozadine. Brazil je na početku bio malo zbunjen Hrvatskom koja se nametnula, a u tim trenucima Lovren i Kramarić imali su jako dobre šanse.

Brazil se nakon toga malo pribrao, a preko danas sjajnog Williana po desnoj strani radio je paniku u obrani Hrvatske. Ipak, Subašić nije imao potrebe spašavati jer je brazilske pokušaje više-manje uspješno čistila obrana.

Modrić je danas igrao čudesno, bio ga je užitak gledati, a u tandemu s robusnim Rebićem stvarao je paniku u obrani Brazila. U 28. minuti Modrić je krasno izbacio Rebića, napadač Eintrachta fantastično je slomio Danila i dodao povratnu loptu na Perišića, a ovaj je odličnu šansu upropastio nespretnim udarcem.

U nastavku utakmice Dalić i Tite napravili su brojne promjene, za Brazil je ušao Neymar, a Kovačić je zamijenio Modrića. Nakon što je Pjaca ušao umjesto Rebića, Hrvatska je stala igrati i napadi Brazila samo su se redali. U 69. minuti Kovačić je naivno ispao, Neymar je primio loptu, a onda je fantastičnim driblingom slomio Vrsaljka i Ćaletu-Cara, Kovačić je ponovno zakasnio, a čudesni Brazilac topovskim je udarcem zakucao pod samu Subašićevu gredu.

U zadnjih 20 minuta igre Hrvatska nije pokazala ni volje ni želje da pokuša izjednačiti, kao da se zadovoljila minimalnim porazom od prvog favorita Mundijala, a onda je u doslovce zadnjoj sekundi utakmice Tin Jedvaj grubo pogriješio, što je znalački iskoristio Roberto Firmino za konačnih 2:0.

 

Pročitajte više