Hrvatska je napravila ogroman korak ka Igrama. Evo što slijedi

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobjedom 35:29 protiv Austrije napravila je velik korak prema plasmanu na Olimpijske igre. Sada su joj još preostale utakmice s Njemačkom u subotu te s Alžirom u nedjelju. Za očekivati je da će joj za plasman biti dovoljna jedna pobjeda iz ta dva susreta, no to ne mora biti slučaj.

Jedna pobjeda trebala bi biti dovoljna, ali to ne mora biti slučaj

Ako Hrvatska u subotu pobijedi Njemačku, onda bez plasmana na Olimpijske igre može ostati samo u ludoj teoriji u kojoj bi izgubila od Alžira, koji bi uz to morao pobijediti i Austriju.

Ako Hrvatska izgubi od Njemačke, onda joj pobjeda protiv Alžira ne bi garantirala prolazak samo u slučaju da Austrija pobijedi Njemačku. Tada bi se zatvorio krug od tri momčadi s po četiri boda, u kojem bi odlučivala gol-razlika u njihovim međusobnim ogledima. Podsjetimo, upravo tako je Hrvatska ostala bez Igara u Tokiju jer je imala najslabiju gol-razliku u krugu s Francuskom i Portugalom.

Stoga bi ova pobjeda s poprilično uvjerljivih šest razlike mogla biti vrlo važna ako dođe do spomenutog kruga. Sve u svemu, Hrvatskoj je ovo bila vjerojatno i ključna pobjeda na putu prema Parizu, no to ne znači da se do kraja može opustiti jer bi svaka greška mogla biti kobna.

Pročitajte više