HRVATSKA JE NOSITELJ, U BARAŽU VELIKA PROMJENA Ovako može do drugog pota na SP-u

Foto: Getty Images/Guliver Image

FIFA je objavila ranking za listopad koji odlučuje o statusu prilikom sutrašnjeg ždrijeba za dodatne kvalifikacije za SP, kao i u kojoj će jakosnoj skupini reprezentacije biti prije izvlačenja grupa za SP, koje je na rasporedu 1. prosinca.

Službeno je potvrđeno da je Hrvatska nositelj u ždrijebu playoffa za SP kojim se sutra od 14 sati u Zurichu spajaju parovi europskih dodatnih kvalifikacija.
 
Švicarska 11. na ljestvici i s 1124 boda, Italija (15.) 1066, Hrvatska (18.) 1013, Danska (19.) 1001 bod, nositelji su i igraju protiv jedne od ovih reprezentacija:
 
Sjeverne Irske (23.) 889, Švedske (25.) 872, Republike Irske (26.) 866 i Grčke (47.) 682 boda.
Najvažnija novost i promjena na FIFA-inoj tablici za listopad koja je izravno utjecala na sastav obiju skupine, nositeljske i nenositeljske, uspon je Danske za čak sedam mjesta i pad Sjeverne Irske za tri pozicije.
 
Danska je postala nositelj zahvaljujući rezultatima u dvjema posljednjim utakmicama kvalifikacija za SP, pobjedom nad Crnom Gorom i remijem s Rumunjskom. 
 
Sjeverna Irska je 20. mjesto i status nositelja izgubila porazima u objema zadnjim utakmicama kvalifikacija u skupini, protiv Njemačke i Norveške. 

Prošlog tjedna detaljno smo objasnili kako Hrvatska, ako prođe dodatne kvalifikacije, može napredovati iz drugog u treći pot na ždrijebu skupina za SP, koji je 1. prosinca, a sada je to potvrđeno:

Pročitajte više