Hrvatska je protiv njih ispisala povijest. Evo gdje gledati današnju utakmicu na SP-u

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija danas će treći put u bazen na Svjetskom prvenstvu, na kojem želi osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon pobjede protiv Australije i poraza od Španjolske slijedi joj susret s reprezentacijom Južnoafričke Republike, najlakšim suparnikom u grupi. Utakmica se igra od 14 sati.

Hrvatskoj je potrebna pobjeda protiv JAR-a jer bi tako osigurala osminu finala SP-a, gdje bi je vjerojatno čekali kao potencijalni protivnici Brazil ili Kina. Pobjedom u osmini finala Hrvatska bi osigurala mjesto na olimpijskom turniru u Parizu.

Hrvatska protiv JAR-a u Barceloni ispisala povijest

"Uopće ne treba dvojiti o ishodu i kakav će on biti. Pobjeda je i više nego sigurna, upitno je samo s koliko golova razlike", najavljuje Hrvatski vaterpolski savez utakmicu protiv suparnika s kojim je Hrvatska dosad igrala sedam puta i u svih sedam susreta slavila.

Dvije od tih sedam utakmica odigrane su na svjetskim prvenstvima. U Melbourneu 2007. Hrvatska je svladala JAR 13:5, a u Barceloni 2013. od svog današnjeg suparnika bila je bolja s uvjerljivih 19:0. Tom utakmicom Hrvatska je ispisala povijest svjetskih vaterpolskih prvenstava. Bila je to prva pobjeda ikad na svjetskim prvenstvima na kojoj neka momčad nije postigla ni jedan jedini gol.

Tucak će izmijeniti sastav

"Odmorit ću neke starije igrače. Odmorit ću obojicu centara, Lončara i Vrlića, imamo zato i trećeg, našeg kapetana Krapića. Razgovarat ću i s Markom Bijačem, pa da vidimo možda i njega malo regenerirati. On će biti u sastavu, ali vidjet ćemo hoće li braniti. To je sada moj zadatak u sljedećim utakmicama. Napraviti miks minutaže, što manje opteretiti igrače koje su dosad nosili većinu tereta", rekao je izbornik Ivica Tucak i dodao:

"Nakon toga slijede Brazil ili Kina. Potpuno svejedno tko bude od njih dvije, bolja smo reprezentacija. Tu utakmicu s pravim ulaskom moramo dobiti, a onda kada to završimo s očekivanim epilogom, onda se okrećemo prema četvrtfinalu. Znamo da to u ovom trenutku mogu biti SAD ili Srbija."

Utakmica se igra od 14 sati uz prijenos na HRT 2.

Pročitajte više