HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA U TENISU

Hrvatska je sportsko čudo: Pogledajte što sve može jedna mala zemlja

Foto: Epa, Getty

''HRVATSKA - najsportskija nacija na svijetu'' - teza je to s kojom se u Hrvatskoj desetljećima dičimo ponosni na fascinantne rezultate naših sportaša.

Ona je možda malo i pretjerana, no nismo je samo mi progurali u medijski eter. Ugledni njemački Bild, inspiriran veličanstvenim uspjehom hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji, također je provukao tezu o Hrvatskoj kao sportskoj naciji koja je sa svega četiri milijuna stanovnika ostvarila nevjerojatne rezultate u gotovo svim sportovima.

2018. je bez sumnje najuspješnija godina hrvatskog sporta. Nogometaši su viceprvaci svijeta, braća Sinković svjetski su prvaci u veslanju, Dino Rađa je postao član košarkaškog Hall of Famea, a tenisači su drugi put postali pobjednici Davis Cupa. To su samo ona najveća postignuća.

Pred vas smo stavili zadatak da glasate u Indexovoj anketi i da pokušate izabrati najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.
Bili su Nijemci u pravu kad su s oduševljenjem pisali o uspjesima hrvatskog sporta jer dok smo slagali ovu anketu, uvjerili smo se koliko je zahtjevan i težak posao izabrati SAMO 12 najveličanstvenijih trenutaka. Ipak, odlučili smo se za ovih 12 događaja koje smo složili kronološki.

Pročitajte više