Hrvatska judašica osvojila broncu u Bakuu

Foto: Luka Stanzl PIXSELL

Hrvatska judašica Barbara Matić (Pujanke Split) osvojila je broncu na IJF Grand Slamu u Bakuu u kategoriji do 70 kilograma, dok je u istoj kategoriji Lara Cvjetko (Solin) bila peta. Matić i Cvjetko sjajno su otvorile preliminarni dio natjecanja i definitivno opravdale svoj status prve dvije nositeljice, a iako su obje upisale poraz u svojim polufinalnim borbama, pokazale su zašto su među top pet rangiranih natjecateljica u svijetu.

Za svoju dvanaestu medalju s Grand Slama Matić je imala meč za broncu s Njemicom Miriam Butkereit, koju je dobila wazarijem. Ovo je peta brončana medalja sveukupno za Matić na natjecanjima iz Grand Slam serije.

"Zadovoljna sam danom i borbama. Žao mi je te polufinalne borbe, trajala je stvarno dugo i, eto, ovaj put je bila ona bolja. Ja sam stvarno bila pred kraj snage i nisam mogla puno duže, ona je bila očito spremnija, ali imala sam prilika za baciti te je mogla prije završiti borba. Što je, tu je. Moramo dobro pogledati-snimiti da se ovakvo nešto ne ponovi na sljedećem natjecanju jer vidim da se stalno srećemo i ždrijeb nas tako stavlja. Treba dobro pripaziti na Tsunodu-Roustant, ostale borbe sam zadovoljna kako sam odradila, novi bodovi su tu i treba se spremiti za dalje", zaključila je dvostruka svjetska prvakinja Matić.

Cvjetko: Nisam nikako zadovoljna rezultatom

U prvoj borbi za brončanu medalju Cvjetko se susrela s osvajačicom svjetske titule iz 2019. godine, Francuskinjom Marie-Eve Gahie. Francuskinja je otvorila borbu agresivno te iznenadila Cvjetko u prvih deset sekundi te borbu povela wazarijem. Nakon minute borbe Cvjetko sjajno baca Gahie za izjednačenje, ali se na kraju 26-godišnja Gahie bolje snašla te još jednom bacila Cvjetko, što joj donosi brončanu medalju.

"Mislim da sam imala dosta dobre borbe i ni za jednu ne mogu reći da je bila lagana. Nisam nikako zadovoljna rezultatom, ali kad pogledam, mislim da sve što sam izgubila su neke greške koje dolaze s iskustvom i stvari koje se trudim popravljati na treningu. To sve ima svoje vrijeme dok učim, tako da ću nastaviti popravljati te greške. Mislim da je isto dobro da sam opet uspjela biti u borbi za medalju", kazala je 22-godišnja Cvjetko.

Pročitajte više