SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

HRVATSKA - KATAR 26:24 Hrvatska pobjedom u drugi krug, Šego briljirao

Foto: HRS

HRVATSKA je u ključnoj utakmici za drugi krug nakon puno muke pobijedila Katar 26:24 i s tri boda će nastaviti natjecanje. Katar će prenijeti dva boda, a Japan jedan, onaj koji je osvojio protiv Hrvatske.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

Hrvatska je imala prednost tijekom čitavog susreta, no niti u jednom trenutku ona nije bila veća od tri razlike.

Dobrim otvaranjem Hrvatska je uspjela u 12. minuti povesti sa 6:3, a prednost od barem dva gola držala je do 10:8. No, Katar je u završnici prvog dijela uspio poravnati na 10:10, pa na 11:11, ali Mamić i Štrlek su golovima u posljednjih 90 sekundi povisili na 13:11.

U drugom poluvremenu Katar se u nekoliko navrata približio na samo gol zaostatka, no da ne bi došlo do preokreta pobrinuo se odlični vratar Šego koji je obranio čak četiri sedmerca suparnika.

Manuel Štrlek postigao je šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, dok je Frankis Marzo postigao sedam pogodaka za Katar.

Prvi suparnik je Bahrein

Prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu bit će Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u skupini D, a u nastavku natjecanja naši će rukometaši još odmjeriti snage s Argentinom i Danskom. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga plasirat će se u četvrtfinale.

Ni protiv Katara nije bilo najbolje 

Hrvatska nije odigrala najbolju utakmicu, svih 60 minuta se mučila protiv protivnika koji ne pripada vrhu svjetskog rukometa. Kao i u prve dvije utakmice bili smo u grču, prisutna je bila nervoza, a izbornik Červar je i ovaj put donosio neke čudne odluke i previše je eksperimentirao u fazi napada.

U obrani nije bilo dobro, nedostajala je agresija, a problem su nam stvarali opasni Frankis i Zakkar, koji su s vanjskih pozicija bušili hrvatsku mrežu. Također, Čupić je u obrani bio slaba karika i kad Katar ne bi mogao doći do prilike za šut s vanjskih pozicija, lopta je išla na stranu gdje bi naš krilni igrač bio ostavljen jedan na jedan s fizički puno jačim igračem od sebe.

Šego junak pobjede 

Katar je prelako dolazio do sedmeraca, u prvih 20 minuta ih je imao čak šest, a Madadi je u početku lako bušio Pešića. Tada je Červar napravio potez utakmice, na vrata je stavio oporavljenika Marina Šegu koji je odlučio susret. Šego je do kraja utakmice obranio sva četiri sedmerca.

Cijelo prvo poluvrijeme se igralo gol na gol. Počeli smo s obranom 6-0, a tek u 15. minuti je Červar odlučio Duvnjaka poslati kao prednjeg u 5-1. Ni to nije štimalo, no sreća da je Šego na vratima skidao sve i nekako smo došlo do dva gola razlike na poluvremenu.

U nastavak smo ušli bolje, golovima Mamića otišli smo brzo na +3, no nakon time-outa Rivere, opet smo pali u crnu rupu i Katar se vratio na -1.

Mladi Martinović je svoje minute odradio odlično, ali Červar ga je opet brzo izvadio vani i nesigurnog Ivana Čupića stavio na desnog beka. Tada je hrvatska igra izgubila protočnost, nije to izgledalo dobro, ali povratkom Martinovića Hrvatska je napravila ključnu prednost koju je zadržala do kraja.

ALEKSANDRIJA Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija)

HRVATSKA: Pešić (4), Šego (2+4); Marić 5, Duvnjak 1, Mandić, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mamić, Jaganjac, Martinović 3.

Izbornik Lino Červar

KATAR: Šarić (1+1), Abidi (5+1); Alkrad, Mabrouk, Madadi 4 (2), Carol 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ban Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4.

Izbornik Valero Rivero

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više