pripreme za euro u rukometu

HRVATSKA - KATAR 33:28 Nakon puno muke Hrvatska slomila Katar uoči početka Eura

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je osvojila Croatia kup u Poreču. Hrvatska je s 33:28 pobijedila Katar i uzela je prvo mjesto na turniru koji je bio generalna priprema uoči Eura koje počinje sljedeći tjedan.

Hrvatska je na kraju pobijedila s pet razlike, na prvi pogled uvjerljiva i sigurna pobjeda, no konačan pogled na semafor ni izbliza ne odaje pravu sliku onoga što smo gledali u Poreču.

Hrvatska je odigrala jako loše, slabo, sporo i bezidejno, posebice u obrani, a pobjeda je osigurana tek u završnim minutama.

Katar je gotovo cijelu utakmicu vodio, a igrači Line Červara uspjeli su slomiti goste tek u zadnjih deset minuta kad su preuzeli prednost i tako zaključili utakmicu. Susret je prelomio Matej Ašanin sjajnim obranama te Luka Cindrić, koji je zabio devet golova, od toga pet sa sedam metara. U nekim trenucima izgledalo kao da samo Cindrić igra protiv gostiju iz Azije. 

HRVATSKA: Šego (5), Ašanin (3+1), Marić 3, Duvnjak, Hrstić 2, Stepančić 5, Horvat 3, Šarac, Karačić,Vekić, Musa 1, Mamić 1, Cindrić 8 (5), Matanović 3, Mandić 2, Ravnić 1, Martinović 1, Šipić 3. Izbornik Lino Červar.

KATAR: Šarić, Abidi (6), Yusuff (6+1); Mabrouk, Madadi 3, Capote 3, Carol 7, Abdalla 2, Hassaballa 1, Sassi 1, Berrached 1, Binhamadi Sami 1, Ben Ali 7, Zouaoui 1, Kakhi, Zakkar. Izbornik Valero Rivera.

SEDMERCI: Hrvatska 6 (5), Katar 3 (0). ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Mandić 38, Marić 57), Katar 6 minuta (Sami 32, Abdalla 37, Ban Ali 44)
IGRAČ UTAKMICE: Luka Cindrić.

Europsko rukometno prvenstvo održava se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. do 26. siječnja 2020., a na njemu sudjeluje i hrvatska rukometna reprezentacija koja je smještena u skupinu A u Grazu, gdje će joj suparnici biti Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

Ovo Europsko prvenstvo prvo je koje se igra u tri države i prvo u novom (proširenom) formatu natjecanja, s 24 reprezentacije.

 

Pročitajte više