FOTO Hrvatska krenula na Euro: "Moramo proći skupinu"

Foto: Hina 

HRVATSKA reprezentacija jutros je iz Zagreba poletjela prema francuskoj bazi u Deauvilleu na sjeverozapadu Francuske. Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu Hrvatska igra protiv Turske 12. lipnja u 14 sati na Paru prinčeva.

Iza podnevna reprezentacija će sletjeti u Francusku, a u 18 30 će odraditi javni trening za stanovnik Deauvillea. Hrvatska je smještena u hotelu Barriere L'Hotel Du Golf.

"Ovdje je sve najbolje što Hrvatska ima. Idemo na Euro puni samopouzdanja i s velikom željom da se naše ime čuje što češće. Do sada smo imali odlične uvjete za rad, igrači se osjećaju ugodno i komotno", kazao je prije polaska Ante Čačić.

Izbornik je gledao dvije utakmice Turske i zaključio da se radi o kvalitetnoj ekipi koja igra na rubu fanatizma.

"Uvjeren sam da se mi s bilo kojom momčadi na svijetu možemo ravnopravno nositi. Osobnim neuspjehom i neuspjehom Hrvatske smatrao bih kada ne bismo prošli skupinu. Iako nas čekaju tri zahtjevne utakmice, skupinu moramo proći", smatra Čačić.

Modrić: Jedva čekam da se smirimo u kampu u Francuskoj 

Luka Modrić dodao je kako ipak jedva čeka da se momčad sjesti u francuskom kampu te se u potpunosti koncentrira na prvu utakmicu. 

"Atmosfera je jako dobra. Još čekamo informacije o utakmici Turske i Slovenije i tome ćemo se posvetiti čim dođemo u Francusku", kazao je Luka.

Unutar reprezentacije ne razgovara se o prijetnji terorizma.

"Koncentrirani smo na nogomet i vjerujemo da će sigurnost biti na najvišem nivou", dodao je najbolji igrač Hrvatske.

 

Pročitajte više