Hrvatska krenula u Rusiju: Pogledajte ispraćaj reprezentacije

Forest Rhapsody, Hina

HRVATSKA nogometna reprezentacija otputovala je za Rusiju, gdje će nastupati na SP-u. Najveća svjetska smotra nogometaša počinje u četvrtak, 14. lipnja, kad će turnir otvoriti Rusija i Saudijska Arabija, a trajat će do 15. srpnja, kad će se odigrati finalna utakmica.

9:00 Subašić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Rakitić, Modrić - Rebić, Kramarić, Perišić - Mandžukić. Kako doznajemo s lica mjesta, ovo je sastav koji bi prema zadnjim informacijama trebao istrčati u prvoj utakmici protiv Nigerije.

Prije puta novinarima se obratio Zlatko Dalić, koji je poručio kako će protiv Nigerije istrčati ni mladi, ni stari, nego ini najbolji, a da mu je utakmica protiv Senegala puno toga pokazala.

''Znam što bi hrvatski narod dao da budemo svjetski prvaci, ja bih dao sve. Ja bih sve dao da prođemo i grupu. Utakmice protiv Brazila i Senegala pokazale su da možemo puno. Protiv Brazila smo igrali ravnopravno, a protiv Senegala, koji je odlična ekipa, pobijedili smo iako nije bilo sve dobro. Imamo puno rezervi i to mi daje optimizam. Samo pozitiva, budimo svi pozitivni'', kazao je Dalić. Pogledajte što je još sve rekao Dalić uoči puta.

8:50 Reprezentativci i stručni stožer počeli su pristizati u zračnu luku

''Bila je to čista utakmica, kakva će biti i s Nigerijom: njihova čvrsta formacija i onda se otvaraju u kontru s tri brza igrača. Moramo znati što nas čeka, a ovo je bio dobar test za to. No kažem, moramo biti bolji u nekim segmentima'', kazao je Dalić prije odlaska u Rusiju, pa je dodao:

Je li manje optimističan nego prije ili i dalje buja od samopouzdanja?

''Ja sam miran, staložen, pun samopouzdanja, nisam negativan. Kako sam vjerovao prije, tako i sad vjerujem u ovu momčad, oni su u drugom dijelu pokazali da žele, preokrenuli su i izvukli su utakmicu. Hvala i Slavoniji i divnoj publici na podršci, to nam puno znači. Ostali smo im malo dužni, svjesni smo toga, ali vratit ćemo im u Rusiji.''

Dalić je kazao kako je atmosfera u momčadi vrhunska, kako nema nezadovoljnih premda su igrači svjesni kako ne mogu svi igrati.

''Nezadovoljstvo? Niti ga ima, niti ga može biti! Ako je netko nezadovoljan, ne mora ni doći na avion u ponedjeljak, ne treba mi takav igrač'', zaključio je izbornik.

Put hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu počinje u ponedjeljak - dolaskom u Rusiju u mjesto Roščino, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

U šumskoj idili iznad jezera bit će privremeni dom hrvatske reprezentacije. Moderna Arena Roščino izgrađena je samo za potrebe Vatrenih. Nakon završnog ušminkavanja sve bi trebalo biti spremno za doček izbornika Dalića i njegovih izabranika.

Kamp će premijeru imati već danas  u 19 sati kada će hrvatska reprezentacija odraditi prvi trening koji će biti otvoren za navijače.

Roščino danas broji oko 15 tisuća stanovnika, a služi i kao ljetno odmaralište za građane Sankt Peterburga. Gradić je miran i okružen šumom tako da bi boravak reprezentacije trebao proći bez velike euforije.

Što i nije loše, jer Dalić i igrači tako bi trebali imati prijeko potrebni mir kako bi se što bolje spremili za sve ono što ih čeka protiv  Nigerije, Argentine i Islanda.

Hrvatska dvije utakmice igra na sjeveru, u Kalinjingradu i Nižnjem Novgorodu, pa je logično da i baza bude stacionirana na sjeveru. Iz Sankt Peterburga, koji je od hrvatske baze udaljen 50 minuta vožnjom, leti se po sat i 20 minuta do gradova u kojima Hrvatska igra protiv Nigerije i Argentine.

 U HNS-u su izabrali Forest Rhapsody Resort koji ima teretanu, teniske terene, bazene, tri restorana, a od stadiona je udaljen 15 minuta autocestom.

 Noćenje za jednu osobu kreće se po cijeni od oko 150 eura.

Pročitajte više