Hrvatska na Poljudu: Pušteno 600 dodatnih ulaznica i montirane nove sjedalice

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

REPREZENTACIJA se četiri i pol godine nakon incidenta sa svastikom vraća se na Poljud. Posljednji put Hrvatska je u Splitu igrala 2015. godine u lipnju protiv Italije, pred praznim tribinama. Dvije noći pred utakmicu u poljudski travnjak ugravirana je svastika veličine 15 metara, a počinitelji do danas nisu uhvaćeni ni identificirani.

Hrvatska će na splitski travnjak ponovno istrčati u četvrtak, 10. listopada, ovaj put pred 33 tisuće gledatelja i pod mjerama osiguranja kakve Splićani ne pamte još od Mediteranskih igara 1979. godine. Protivnik je Mađarska, a Hrvatska bi pobjedom došla na korak do plasmana na EURO 2020.

Ulaznice koje su puštene u prodaju rasprodane su još isti dan, a kako je zanimanje golemo organizatori su u prodaju preko Interneta pustili još 600 ulaznica te su odlučili montirati dodatnih 520 sjedalica.

"Bez ulaznice na svoje ime nemojte ni dolaziti na stadion", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Ako kontrole na ulazu budu detaljne kako se najavljuje, osobe koje pokušaju proboj na tribinu preko tuđe ulaznice bit će udaljene sa stadiona. Rigoroznijih sankcija neće biti, uvjeravaju nas, ali kontrola se neće obavljati samo na ulazu, već i oko stadiona. Split će od srijede biti pod blokadom, oko stadiona bit će formirana dva sigurnosna prstena.

Poljud će osiguravati više od tisuću policajaca. Dižu se helikopteri i dronovi, dok će s mora situaciju nadgledati ratni brod. Oko tri milijuna kuna stoji organizacija visokorizične utakmice i jedne od ključnih u kvalifikacijama za Euro 2020.

Mjesta su svečanoj loži rezervirana su za Kolindu, Plenkovića i njegove ministre. Svi su najavljeni na utakmici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.