"Hrvatska na Wembleyju. Pojavio se neki mali i ukrao šou Gerrardu i Lampardu"

Screenshot: Youtube

JERMAINE DEFOE, golgeterska legenda engleskog nogometa, jedan je od igrača koji su obilježili Premiership u oba prva desetljeća ovog milenija. Napadač koji je u karijeri postigao čak 305 golova je sa 143 gola za Tottenham šesti najefikasniji u povijesti kluba, dok je sa 163 gola u engleskom prvenstvu deveti na vječnoj ljestvici strijelaca jedne od najjačih liga. 

Za Sport Bible izabrao je momčadi od po pet najboljih igrača s kojima je igrao i protiv kojih je igrao u bogatoj karijeri. Defoe je u idealnih pet suigrača uvrstio Huga Llorisa, Ledleyja Kinga, Luku Modrića, Michaela Carricka i Paola Di Canija. Ovako je počeo obrazlaganje izbora Luke Modrića: "Uh, koliko imam vremena za pričati o Luki...?"  Prvo se sjetio utakmice u jesen 2007. na Wembleyju, kada se tada 22-godišnjak impresivno predstavio svijetu.

"Igrali smo Engleska protiv Hrvatske. Stevie G i Lamps su igrali za nas u vezi. Hrvati su imali jednog malenog, ovoliko niskog u sredini i sjećam se kako sam govorio samom sebi: Opa, ovaj tip je poseban! Svilenog dodira, nikako ne gubi loptu, mogao ju je primiti i iznijeti s bilo kojeg kraja terena.

Već se tada vidjelo da će biti igrač svjetske klase. Onda smo postali suigrači u Tottenhamu i opet je igru činio tako laganom. Sve je išlo preko njega. Naravno, Zlatna lopta i sve što je postigao s Realom pokazali su koliko vrijedi."

Pročitajte više