Hrvatska nije imala klub ovako visoko u ABA ligi još otkad je Cedevita bila u Zagrebu

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

SUBOTNJOM uvjerljivom pobjedom u Višnjiku nad Cedevitom Olimpijom 88:65 košarkaši Zadra preskočili su ljubljansku momčad na ljestvici ABA lige i s omjerom 14-9 zauzeli četvrto mjesto, koje im donosi status nositelja i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja.

Luka Božić zabio je 26 poena u sedam skokova i osam asistencija, a posebno su važne bile tri vezane teške trice u drugoj četvrtini kojima je slomio volju gostiju i usmjerio utakmicu prema visokoj pobjedi Zadra.

Do kraja osnovnog dijela sezone ostala su još tri kola, a Zadar još mora odraditi gostovanje kod Borca u petak i domaću utakmicu protiv FMP-a, a za kraj mora u Beograd kod Partizana. Cedevita Olimpija ima domaću utakmicu s Mornarom, a sezonu završava gostovanjima kod Krke i Cibone. 

Najbolja sezona Zadra u posljenjih 16 godina

Tako bi o Zadrovoj prednosti domaćeg terena protiv Ljubljančana u četvrtfinalu mogao odlučivati njegov tradicionalno najveći rival iz Zagreba.
Hrvatska nije imala ovako visoko plasiran klub u ovako kasnom dijelu sezone još otkako se Cedevita 2018. preselila u Sloveniju.

U sezoni 2018./19. tada zagrebačka momčad bila je druga s omjerom 16-6. Osim Cedevite, posljednja momčad među najbolje četiri u ABA-i bila je Cibona 2014., kad je u osvojila jedini naslov prvaka. Zadar je posljednji put bio ovako visoko 2007./08. kad je osnovni dio sezone završio drugi s 18-8.

Pročitajte više