Hrvatska nije uspjela prirediti senzaciju

ŠPANJOLSKA teniska reprezentacija plasirala se u polufinale Davis Cupa, jer nakon dvoboja parova protiv Hrvatske u četvrtfinalu vodi s nedostižnih 3:0. Hrvatska je imala svoje šanse, no nismo uspjeli prirediti senzaciju.

Španjolci su u petak poveli 2:0, a pobjednički treći bod Španjolskoj donijeli su Alex Corretja i Albert Costa koji su svladali Ivana Ljubičića i Lovra Zovka sa 6-2, 6-3, 6-4 za sat i 57 minuta igre

Od samoga početka dvoboja bilo je jasno da će Španjolci najveći pritisak vršiti na početni udarac našeg drugog igrača, Lovra Zovka. Takva taktika isplatila se već pri Zovkovom prvom servis-gemu, te su Španjolci odmah napravili "break" i poveli sa 3-1. Nažalost, naši igrači nisu uspjeli odmah vratiti zaostatak iako su na Costin servis imali 0-40, a Zovko je, pak, i drugi put izgubio svoj početni udarac, te je prvi set okončan rezultatom 6-2 za domaće nakon 34 minute igre.

Kako bi Zovko vratio samopouzdanje, on je bio naš prvi igrač koji je servirao u drugom setu. Prvi put se izvukao, ali kod rezultata 2-3 ponovno je popustio, te su Španjolci stigli do odlučujuće prednosti. Kao i u prethodnom setu, odmah u sljedećem gemu naš je par imao tri lopte za "re-break", ovoga puta na servis Corretje, ali niti ovoga puta nisu uspjeli vratiti zaostatak.

I u trećem setu presudilo je jedno oduzimanje servisa, ponovno Zovkovog. Ovoga puta Španjolci su "break" napravili odmah u prvoj igri, te nisu dozvolili našem paru uopće da se približi preokretu. Štoviše, i Ljubičić i Zovko su morali spašavati još nekoliko "break-lopti" na svoj servis.

U nedjelju se igraju preostala dva pojedinačna susreta koji neće utjecati na konačni rezultat.

Pročitajte više