Hrvatska odbojkaška reprezentativka završila karijeru s 28 godina

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

IZBORNIK hrvatskih odbojkašica Igor Arbutina objavio je popis igračica za reprezentativno ljeto, a na njemu nije bilo standardne primačice-pucačice Lucije Mlinar koja je odlučila završiti igračku karijeru s 28 godina i posvetiti se privatnim i poslovnim planovima. Mlinar je uz zagrebačku Mladost profesionalna igrala u Švicarskoj, Belgiji, Mađarskoj, Njemački, Italiji, Turskoj i Poljskoj.

U intervjuu za Hrvatski odbojkaški savez rekla je kako odluku nije donijela "u suzama, već sa smiješkom na licu kada se osvrne na sve što je u karijeri postigla": "Nije ovo bila odluka preko noći, velike se odluke ne donose preko noći. Ja sam dugo u odbojci, s devet godina sam počela trenirati ovaj prekrasni sport, i na kraju ostvarila puno osobnih snova. Mislim da sam došla do kraja puta, da više igrački nemam što dati odbojci, pa se sada želim ostvariti i na privatnom i poslovnom planu. Uvijek sam bila borac, no vidim da na terenu više nisam kakva sam bila i da je došlo vrijeme za odlazak."

Kao omiljene trenutke karijere je istakla: "Ima dosta toga, no prvo na pamet padaju Mediteranske igre 2013. u Mersinu i zlatna medalja koju smo osvojile u dresu Hrvatske. Potom 2022. godina i osvajanje Challenger kupa u Zadru te plasman u Ligu nacija, san svake odbojkašice. Mnoge odbojkašice sa zavidnim karijerama nisu se uspjele ostvariti u VNL-u. Od klupskih pak uspjeha pamtim Bekescabu, gdje smo osvojile MEVZA ligu i mađarski kup, pa njemački Dresdner u kojem smo osvojile Kup, jedino oficijelno natjecanje te sezone jer je potom krenula pandemija Corona virusa."

Pročitajte više