Hrvatska pala za jedno mjesto, ali je i dalje među deset najboljih na svijetu

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija, prema novoj FIBA-inoj ljestvici koja je danas objavljena, deveta je reprezentacija svijeta.

Bez obzira na skroman nastup na Europskom prvenstvu i očajne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska se drži među svjetskom košarkaškom elitom.

Na najnovijoj ljestvici zauzela je deveto mjesto sa samo 1,7 bodova manje od Grčke koja ju je preskočila. S obzirom na to da ima prednost ispred Australije od čak 76 bodova, Hrvatska će ostati visoko plasirana i nakon sljedećeg kruga kvalifikacija.

Vrh uvjerljivo drže Amerikanci, ispred Španjolske i Francuske, dok Srbija i Argentina zatvaraju društvo od pet najboljih.

Što se tiče hrvatskih protivnika u kvalifikacijama, Litva je šesta, dok su svi ostali iza nje. Talijani su 13. s više od 100 bodova zaostatka za Hrvatskom, Poljska je 25., Mađarska 37., a Nizozemska 42.

Kod košarkašica Amerikanke su na vrhu s ogromnom prednosti od 310 bodova ispred Španjolske, a Hrvatska je upisala pad za dva mjesta i nalazi se na 21. poziciji.

U mlađim kategorijama Hrvatska u muškoj konkurenciji bilježi napredak od dva mjesta i sada je na osmoj poziciji, a u ženskoj konkurenciji pala je za dva mjesta na 23. poziciju.

Pročitajte više