Hrvatska poker eskadrila napada bugarske "zlatne plaže": Nikad jači na velikom turniru

HRVATSKA će i na Unibet Openu u poznatom bugarskom ljetovalištu na Crnom Moru - Golden Sandsu koji počinje 3. lipnja, imati jak tim pokeraških predstavnika.

Prvo ime je definitivno hrvatski "poker pravnik" Branimir Brunović - Bicko, kojem će ovo biti i prvi veliki ispit kao jedinom hrvatskom sponzoriranom profesionalcu i to baš od strane pokeraške kuće Unibet. Brunović kaže kako posebne treme nema...

"Ma neće biti problema. Odigrao sam već puno ovako velikih turnira, imam iskustva i ništa se zapravo neće promijeniti. Osjećam se dobro, a kao i obično, svaki ulazak u novce bio bi uspjeh. To bi značilo da sam ušao među 10 posto igrača. Ostalo su neki faktori na koje se ne može baš utjecati", rekao je za Index Brunović.

S njim u bugarsko ljetovalište putuje i mlađi brat Borko, koji će se također natjecati na main eventu.

"Očekujem da ću dobro odigrati i to mi je primarni cilj. Prije svega bih htio ispuniti svoja očekivanja i igrati na način na koji želim, a onda ako uđem u novac ili napravim nešto više, super", objašnjava "manji" Brunović.

Ide i hrvatski ženski tim Šoljan - Pencinger

Golden Sands će biti i prvi veliki turnir za ponajbolju hrvatsku pokerašicu Hanu Šoljan. Nakon niza uspjeha na hrvatskoj sceni, Hana kreće u osvajanje međunarodne scene.

"Napokon ću zaigrati jedan veći međunarodni turnir. Drago mi je zbog toga jer želim vidjeti koliko zapravo mogu napraviti među takvom konkurencijom", objašnjava Šoljan koja je za ovaj turnir spremila i posebnu taktiku.

"Ne mislim igrati posebno tight i čekati priliku. Tako bi se moglo dogoditi da prođem u drugi dan, ali da završim s jako malo čipova. Definitivno ću igrati agresivnije pa ako prođe, prođe. Ili će mi taktika uspjeti, ili ću brzo ispasti."

Pitali smo je razmišlja li o golemoj novčanoj nagradi koja bi u nedjelju mogla biti njezina.

"Ma već sam isplanirala svaku kunu. Ako dignem prvo mjesto, ne vraćam se uopće u Zagreb, nego ću odmah odletjeti negdje drugdje", u šali kaže Hana.

"Idem po veći uspjeh"

Uz, Šoljan u Bugarskoj će igrati i druga članica hrvatskog ženskog Pokerica tima, Željka Pencinger poznatija kao Cookie Cooks. I njoj je ovo najmasovniji pokeraški turnir na kojem je nastupila, no ona se neće zadovoljiti malim stvarima.

"Spremna sam. Pripremala sam se posljednjih mjeseci, dosta proučavala literature, dobivala instrukcije od igrača za koje mislim da su bolji od mene, a u posljednje vrijeme igram dobro. O tome svjedoče i neki rezultati i poredak hrvatske lige koja se igra već neko vrijeme", objašnjava Željka i dodaje svoja očekivanja.

"Ne bih voljela ući u novce i odmah ispasti. Nije mi cilj se šlepati u turniru. Ili idem po malo veći rezultat ili ću ispasti. Naravno da je ulazak među 10 posto najboljih već uspjeh sam po sebi, ali ipak...", zaključila je za  Index Cookie cooks.

Pročitajte više